Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
www.vilagkiallitas.hu
Készpénz nélkül is vásárolhatnak a Shanghaji Világkiállítás látogatói
A Shanghaji Világkiállítás látogatói készpénz helyett egyetlen elektronikus kártyával fizethetnek mindenért a 2010-es világkiállításon, legyen szó ételről, italról vagy emléktárgyakról.

Az Expo szervezői az állami tulajdonú Sanghaji Kereskedelmi Befektetési Vállalattal karöltve bocsátották ki a készpénzes fizetéseket kiváltani hivatott plasztikkártyát. A kártya ára körülbelül 500 jüan (mintegy 15 000 forint). Az állami posta és a China Telecom fiókjaiban megvásárolható kártyákat Sanghajban több mint 7000 helyen tölthetik fel birtokosaik.

Vizet és üdítőitalokat nem lehet majd a bejáraton átvinni, így a látogatók csak az Expo területén vásárolt italokkal tudják szomjukat csillapítani. Az Expo összesen 5,28 négyzetkilométeren terül el, ebből 85 ezer négyzetméter büfék és különböző étkezők számára van fenntartva. Ezekben, és számos ajándékboltban is használhatóak lesznek a kártyák.

A kártya új fizetőeszközként működik majd a készpénz és a bankkártyák mellett – mondta Chen Xianjin, a Sanghaji Világkiállítás koordinációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Miao Mingmin, az Expo projektirodájának igazgatóhelyettese szerint a kártyák különösen a külföldi látogatók számára lesznek kényelmesek, hiszen nem kell pénzt váltaniuk ahhoz, hogy az Expón költhessenek.

A szervezők szándékai szerint hasonló kártyákat később a Jangce-delta több nagyvárosában is bevezetnek; mindebből 3,5 milliárd jüan bevétellel számolnak.

Forrás: OrientPress Hírügynökség / www.vilagkiallitas.hu

Cimkék: Shanghai 2010
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Készpénz nélkül is vásárolhatnak a Shanghaji Világkiállítás látogatói
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.