Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2011-04-06 11:16
Kis Erika
Képezze alkalmazottjait, pénzt is kap rá!
Összesen nyolcmilliárd forint támogatásra pályázhatnak munkahelyi képzésekre a mikro-, kis- és középvállalkozások a TÁMOP keretében meghirdetett kiírásokra. A pályázati lehetőség célja, hogy a munkaerő versenyképességének, az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növelje a vállalkozások versenyképességét.

A Társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) keretében meghirdetett két – 2.1.3.A-11/1 és 2.1.3.B-11/1 kódszámú – kiírás is a munkahelyi képzések támogatására szolgál. Mindkét pályázat olyan vállalatok projektjeit kívánja támogatni, amelyek az Új Széchenyi Terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöldgazdaság, otthonteremtés, építőipar, közlekedés) kapcsolódva gazdaságfejlesztési támogatást nyertek, és a beruházással kapcsolatban konkrét képzési igényük merül fel.

A 2.1.3.A-11/1 kódszámú felhívásnál a vállalkozások – dolgozói tudásának naprakészen tartásához – képzésekre pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra informatikai, nyelvi, vállalkozásműködtetési, vagy egyéb más szakmai területen. A pályázati kiírásra kizárólag mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülő vállalkozások nyújthatják be jelentkezésüket, amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó (lezárt), teljes üzleti évben minimum egy fő volt.

Az alábbi képzéstípusok megvalósítására igényelhető támogatás:

  • szakmai képzések;
  • idegen nyelvi képzések;
  • a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási stb.);
  • számítástechnikai, informatikai képzés;
  • munka- és egészségvédelem;

A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege maximum 5 millió Ft, az elnyerhető támogatás alsó határára azonban nincs korlátozás. Ha a pályázó megfelel a kiírási feltételeknek, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig megkapja az igényelt támogatási összeget. A projekt megvalósítására annak megkezdésétől számítva minimum 3 és maximum 18 hónap áll rendelkezésre.

A 2.1.3.B-11/1 kódszámú kiírásnál középvállalkozásnak minősülő vállalkozások pályázhatnak, amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó (lezárt), teljes üzleti évben minimum 50 fő volt.

A pályázati kiírás keretében itt is az alábbi képzéstípusok megvalósítására igényelhető vissza nem térítendő támogatás:

  • szakmai képzések;
  • idegen nyelvi képzések;
  • a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási stb.);
  • számítástechnikai, informatikai képzés;
  • munka- és egészségvédelem.

A pályázat elbírálása során előnyt jelent, ha a pályázó információs, kommunikációs technológiához, zöldgazdasághoz, energetikához, környezettechnológiához kapcsolódó területeken is tervez képzést. Ha hátrányos helyzetű munkavállalók vesznek részt a képzéseken, további előnyökkel indul a vállalkozás. Jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 1 millió Ft és maximum 50 millió Ft lehet. A megvalósításra itt is minimum 3 és maximum 18 hónap áll rendelkezésre.

Az európai uniós szabályok szerint a fenti képzési támogatásokat a vállalkozások kétféle módon vehetik igénybe:

1. Csekély összegű (de minimis) támogatás: Azoknak a vállalkozásoknak nyújtható, amelyeknél a támogatás igénybevételének évében és az azt megelőző két pénzügyi év időszakában a megítélt támogatás összege nem haladta meg a 200 000 eurónak, a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő kedvezményezett esetében a 100 000 eurónak megfelelő forint összeget.

2. Képzési támogatás: Amennyiben a pályázó nem jogosult a de minimis támogatás igénybevételére, úgy képzési támogatás nyújtható. A maximális támogatási intenzitás általános képzés esetén az elszámolható költségek 60%-a, speciális képzés esetén az elszámolható költségek 25%-a. Az önrészbe nem számolható bele az államháztartás alrendszereiből kapott támogatás.

Bővebb információt és a pályázati kiírást ITT találja.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Képezze alkalmazottjait, pénzt is kap rá!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.