A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-03-11 08:54
Szűcs Ágnes
Kedvezőbbnek látják kilátásaikat a kisvállalkozók
Az Ecostat Kutató Intézet nagyvállalati TOP 100 konjunktúra index értéke egy hónap alatt 2,3 százalékponttal (69,5 százalékra) csökkent, míg a kis- és középvállalati index 5,4 százalékponttal (73,2 százalékra) emelkedett – adta közre legfrissebb jelentését az Ecostat.

Tovább javultak februárban a kisvállalkozók üzleti várakozásai, ugyanakkor a nagyvállalatok kissé pesszimistábban ítélik meg jövőbeni kilátásaikat. Januárban viszont a kis- és nagyvállalatoknál egyaránt mérsékelten javultak a bizalmi mutatók, de a magyar gazdaság pangása miatt leghamarabb csak az év második felében indulhatnak jelentősen. Összességében mindez éves szinten stagnálást jelenthet. Az Ecostat Kutató Intézet előrejelzése szerint a fellendülés nagyban függ a nemzetközi kereskedelem élénkítésétől és a pénzügyi termelő befektetések növekedésétől.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kedvezőbbnek látják kilátásaikat a kisvállalkozók
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.