A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2009-12-23 07:04
Majoros-Tóth Orsolya
Karácsonyi nyitvatartás
Szenteste napján az üzletek 14 órakor be kell, hogy zárjanak.
„December 24-én az üzletek legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva, december 31-én pedig a szokásosnál korábban, általában 18 órakor zárnak.”  – jelentette ki az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). December 25-én és 26-án, január 1-jén minden bolt zárva tart majd, kivéve az éjjel-nappali üzletek, és a kiemelt idegenforgalmi helyek árusítóhelyei (pl: benzinkutak). A boltok nyitva tartásáról nem csak érdemes, de kötelező is tájékoztatni a vevőket.

A szövetség eddigi tapasztalatai szerint az üzletek a karácsony előtti hétvégeken a szokásosnál sokkal tovább maradnak nyitva, hiszen vonzani kell a vevőket. Minden zárva tartott óra csökkenti a várható profitot, márpedig a vásárlókedv csökkenése miatt a kis boltoknak létszükséglet minden egyes lehetséges vevő kiszolgálása. A „piros betűs” ünnepnapok szabályozását azonban tiszteletben kell tartani: erre jogszabály is kötelezi az üzleteket. (2005. évi CLXIV. törvény)

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Karácsonyi nyitvatartás
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.