A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2010-05-26 11:50
Szűcs Ágnes
Kamatmentes kölcsön kisvállalkozóknak
A Csongrád megyei Szentes város önkormányzata idén 6 kis-, közép- és mikrovállalkozást segít kamatmentes hitellel. A kamatmentes hitellel a helyi gazdaság élénkítését és a piaci versenyhelyzet javítását szeretnék elősegíteni.

Az önkormányzat 36 hónapra biztosít a kis-, közép- és mikrovállalkozások részére kamatmentes kölcsönt, ha a pályázó megfelel a feltételeknek.  Idén hét pályázatból hatot fogadtak el, ezekkel a vállalkozókkal ünnepélyes keretek között írták alá a szerződést.

Szirbik Imre, Szentes polgármestere elmondta, hogy a most kiválasztott vállalkozások 3 és 5 millió forintos felső határral kaphatnak hitelt. A képviselő-testület döntése alapján így 55,5 millió forintos fejlesztést 12,2 millió forintos támogatással tudnak indítani. A polgármester további tájékoztatása szerint ez a szerződés-aláírás egy szakasz lezárása, hiszen ilyen célra a város mintegy 100 millió forintot irányzott elő. Első körben a pályázók ennek a 12-13 százalékát használhatják.

A város a kamatmentes kölcsön kifizetésével nem fejezi be a vállalkozások fejlesztésének elősegítését: új pályázatot írnak ki, bízva abban, hogy további vállalkozók is meglátják benne a lehetőséget, ami által saját vállalkozásukhoz fel tudják használni a hitelt, és ezáltal munkahelyet tudnak teremteni.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Kamatmentes kölcsön kisvállalkozóknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.