Tbj. 4.§ g) Segítő családtag: az egyéni vállalkozónak, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság természetes személy tagjának az a közeli hozzátartozója, aki az egyéni...
Ajánlott oldalak
2010-10-18 10:08
BDB
Jövő évtől gyorsabban jutunk a pénzünkhöz
Új banki elszámolási rendszer kerül bevezetésre 2012. júliusától, mellyel jelentősen felgyorsul a pénzforgalom. Míg a nem bankközi átutalások esetében jelenleg 1-2 napot is várni kell a jóváírásokra, addig ez jövő év közepétől 4 órára is csökkenhet.

A Magyar Nemzeti Bank nemrég megjelenő rendelete alapján 2012. július 1-től a jelenlegi 1-2 nap helyett legfeljebb 4 óra kell majd az elektronikus forintátulás teljesítéséhez. Az átállás eltolódása a 6-9 hónapos tesztidőszak miatt szükséges, illetve azzal indokolható, hogy nagy mértékű fejlesztéseket és felkészülést igényel.

A jelenleg alkalmazott GIRO-rendszer az elmúlt 16 évben igencsak elavult, azóta több ország is a megújítás mellett döntött, így Magyarországnak is lépést kell tartani a fejlődéssel. Mára már 22 uniós országban a gyorsabb utalási rendszer működik.

 

Az új rendszer könnyebbé teszi mind a lakossági, mind a vállalkozások pénzgazdálkodását, így például a kisvállalkozásoknak elég lesz a határidő napján elutalni a járulékkötelezettségeiket, addig szabadon gazdálkodhatnak az összeggel.

Az új utalási rendszer bevezetése várhatóan 7-8 milliárd forintba fog kerülni, melyet a bankok saját költségükön valósítanak meg.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Jövő évtől gyorsabban jutunk a pénzünkhöz
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.