A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-07-08 07:03
Majoros-Tóth Orsolya
Jön a második Széchenyi-terv
Keveset lehet tudni a II. Széchenyi-tervről azon kívül, hogy biztosan elindul. A hivatalosan bejelentett konkrétumok mindössze a start dátumára (2011. január 15.) és néhány témaprioritásra szorítkoznak.

„Január 15-én, a Széchenyi-terv indításának tizedik évfordulóján startol a II. Széchenyi-terv. (…) A II. Széchenyi-terv keretében tömegesen jelennek majd meg a pályázatok.” – jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlamentben. Lényegi adatokat ezen kívül nem közölt, de különböző forrásokból arra lehet következtetni, hogy az új tervezet kiemelt területei lesznek az orvosi és egészségipari fejlesztések és beruházások, a gyógyturizmus, az energiahatékony lakásfelújítás és építkezés, valamint a zöldenergia jobb kihasználása. Az ország négy nagy orvosi egyetemét is kiemelten kívánják támogatni a jövőben.

Az első Széchenyi-tervhez hasonlóan a második is a kis-és középvállalatok érdekét tartja szem előtt, és uniós, valamint belföldi támogatási forrásokkal finanszírozza majd a kritériumoknak megfelelő jelentkezőket. A pénz kiosztását a Nemzetgazdasági Minisztérium fogja felügyelni, de a pályáztatás folyamatát a Nemzeti Fejlesztési Tárca felügyeli majd Fellegi Tamás irányításával.

 Fellegi Tamás

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Jön a második Széchenyi-terv
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.