A vállalkozásnak akkor is lehetnek működési költségei, adó ill. járulékfizetési kötelezettségei, ha nincs bevétele. Egyrészt, a főállású egyéni és társas vállalkozó után kötelező megfizetni a havi...
Ajánlott oldalak
2010-09-27 10:08
BDB
Jön a következő válság?
Két alternatívánk is van: a világgazdaság vagy egy újabb recesszióba zuhan, vagy elindul egy nagyon lassú gazdasági növekedés. „E két lehetőség között jelenleg pengeélen táncolunk.” – nyilatkozta Háda Bálint, a Quaestor Zrt. vezető elemzője.

A szakértő szerint a pozitív várakozások beteljesülését a magas munkanélküliség csökkenti leginkább, hiszen ez nagymértékben befolyásolja a kereslet alakulását. A növekedést korábban a kormányzati támogatások ösztönözték, azonban ez a keret is lassan kiapad, előtérbe pedig a pénzügyi megszorítások kerülnek.

A magyar gazdaság ingoványos talajon egyensúlyozik. A munkaerőpiacon jelenleg stagnál a helyzet és valószínűleg a jövőben is magas szinten marad, ami természetesen a kereslet alakulását is negatív irányban befolyásolja.

 

A 2011-es évre vetítve a gazdaság alakulását, nehéz helyzetben lesz a központi irányítás, hiszen egyszerre kell szigorú fiskális politikát, növekedést és a 3 százalékos hiányt elérni. Az Európai Unióval ugyanis jelenleg nincs lehetőség egy magasabb költségvetési hiánycélt elfogadtatni.

A jövő még mindig nem kristályosodott ki, hiszen az alternatívák között több út is van, ami vagy a válság újabb elmélyülése, vagy egy lassú, de biztos gazdasági növekedés felé mutat.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Jön a következő válság?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.