Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2010-11-04 07:41
RogÁ
Jó tanácsot vegyenek fél áron!
Egy regionális programban részt vevő vállalkozások fél áron kaphatnak pénzügyi, adó- és marketingtanácsokat, így 2012-ig mintegy kétezer versenyhátrányban tevékenykedő cég élhet a lehetőséggel, igényelhet kedvezményes tanácsadást, üzleti terveket, ezzel növelve a piaci esélyeket.
Az országban elsőként a Hajdú-Bihar megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezette regionális konzorcium nyerte a kis- és középvállalkozások támogatására az 500 millió forintos programot.

Az 500 millió forintos támogatási szerződést az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) és a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány közös pályázatának célja a kis- és középvállalkozások helyzetének javítása. A programban részt vevő vállalkozások az alapítványnál akkreditált cégektől fél áron kaphatnak pénzügyi, adó- és marketingtanácsot. Az összegből 2012-ig mintegy kétezer vállalkozás igényelheti a kedvezményes tanácsadást Hajdú-Bihar megyében. A régió vállalkozásai kedvezményesen kaphatnak üzleti terveket és marketingtanácsokat, melyben egy alapítvány segítheti az érdeklődő cégeket.

 

A Regionális Operatív Program (ROP) keretében elnyert összeg elsődleges célja, hogy a régió három megyéjében - Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg - csökkentse a legnagyobb foglalkoztatást biztosító szektor versenyhátrányos helyzetét - mondta az aláírás kapcsán Fodor András, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója.

Mazsu Gergely konzorciumi vezető hozzátette: a következő két évben 500 kkv kaphat maximum 2 millió forintos támogatást a keretből különféle szolgáltatásokra, például üzleti terv készítésre, arculattervezésre vagy közbeszerzési folyamatokra.

Reményeik szerint a tanácsadói lista novemberben elkészül, s az első pályázók még az idén jelentkezhetnek a tanácsadói programra.
Mazsu Gergely tájékoztatása szerint hamarosan képzési programot is hirdetnek; a 240 millió forintos keretből mintegy ezer, kkv-knál alkalmazásban lévő munkatárs oktatására nyílik majd lehetőség az Észak-alföldi régióban.

A kormány gazdaságpolitikájának két fontos alappillére van, a munkahelyek létrehozásának ösztönzése, valamint a magyar kkv-k gazdasági lehetőségeinek szélesítése.

Magyarország csak akkor állíthat elő piac- és versenyképes termékeket, ha azt minőségi módon teszi és nem tömegtermékekkel próbál versenyezni. Ennek érdekében pedig a minőséget nemcsak az áruk előállításánál, hanem a gazdaság minden folyamatában is alkalmazzák a vállalkozások és cégek.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Jó tanácsot vegyenek fél áron!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.