Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2010-05-14 13:44
BDB
Javul a vállalkozások helyzete?
A Kopint-Tárki feldolgozóipart érintő felmérése szerint a vállalkozások helyzete az elmúlt hónapban sem javult számottevően. A konjuktúrakutató intézet közleménye szerint a kedvezőtlen helyzet mellett azonban a jövőre nézve javulás észlelhető a reálfolyamatok terén. A pozitív várakozások elsősorban a beszerzést, értékesítést érintik, így várhatóan a termelés az elkövetkező időszakban emelkedni fog.

A Kopint-Tárki közleményében kiemelte, hogy a fellendülés üteme főleg a külföldi piacok keresletének alakulásától függ, hiszen ahazai viszonyokat tekintve az értékesítési lehetőségek szűk korlátok között mozognak. A válaszadók 74 százalékának a belföldi, míg közel 50 százalékuknak a külföldi kereslet visszaesés negatív hatást gyakorol a termelésére.

A következő fél évre való kilátások tekintetében a megkérdezettek pozitívan reagáltak. A prognózisok az értékesítés és az exportvárakozások tekintetében kis mértékben ugyan, de előremutatóak, főleg a januári adatoknál. A kapacitás kihasználtság jelenleg 72 százalékos, de a következő egy évben  valószínűleg ez is javulni fog. A feldolgozóipari vállalkozások létszámleépítései az elmúlt hónapokban már lassultak, a következő pár hónapban pedig teljesen leállhatnak.

 

A gazdasági helyzet közel azonos eredményt mutatott áprilisban és januárban is, viszont a makrogazdasági kilátások optimistább álláspontra kerültek, hiszen ezek az előrejelzések 2009. áprilisa óta folyamatosan javulnak.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Javul a vállalkozások helyzete?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.