Nincs általános érvényű „menetrend", de van néhány olyan dolog, amire mindenképpen szükség van: LÉPÉSEK KÖLTSÉGEK Egy életképes ötlet. Az ötletgazda dolga felmérni a piaci igényt, vagyis egy kis...
Ajánlott oldalak
2010-12-29 10:19
MTI
Januárban indul a Széchenyi Kártya önerőhitel
Az Új Széchenyi Terv pályázatainak január 15-ei meghirdetésekor már indulásra kész lesz a Széchenyi Kártya önerő kiegészítő hitel is, ami fontos segítség lehet a vállalkozásoknak a fejlesztési források megszerzéséhez.

Az Új Széchenyi Terv pályázatainak január 15-ei meghirdetésekor már indulásra kész lesz a Széchenyi Kártya önerő kiegészítő hitel is - mondta Krisán László, a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek. Krisán László hangsúlyozta: a Széchenyi Kártya önerőhitel beindítása fontos segítség lehet a vállalkozásoknak a fejlesztési források megszerzéséhez. A Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója közölte: a Széchenyi Kártya önerőhitel konstrukció már elkészült, de a részletekről még egyeztetni kell az illetékes szaktárcákkal és az Európai Unióval, mivel ez is támogatott termék, ami hozzáadódik a pályázati támogatáshoz.

 

Krisán hozzátette: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy indokolt volt a Széchenyi Kártya program kibővítése beruházási és forgóeszközhitellel. A Széchenyi Kártya kibocsátása folyószámlahitellel indult 2002-ben, az idén augusztusban a kormány forgóeszközhitellel, szeptemberben beruházási hitellel bővítette a portfóliót, és a tervek szerint januárban indul az uniós források felhasználásához szükséges önerő egy részét fedező önerőhitel.

A Széchenyi Kártya különböző konstrukcióival egy vállalkozásnak lehetősége lesz tevékenységének folyamatát finanszírozni államilag támogatott kedvezményes hitellel - húzta alá a vezérigazgató. Krisán László elmondta: a Széchenyi Kártya forgóeszközhitelt eddig több mint 300-an igényelték, ami azt jelzi, hogy a vállalkozók már tudatosan válogatnak a termékek között. Beruházási hitelre több mint 40 vállalkozó nyújtotta be igényét. Ennél a konstrukciónál szem előtt kell tartani, hogy tíz éves futamidőre vonatkozik a kötelezettségvállalás, a válság hatására a piacok beszűkültek, ami óvatosabbá tette a vállalkozásokat.

A Ka-Vosz adatai szerint a Széchenyi Kártya indulása óta 860 milliárd forint hitelt nyújtottak a kártya segítségével, 140 ezer vállalkozó kapott Széchenyi Kártyát. Az idén 130 milliárd forint hitelt helyeztek ki a Széchenyi Kártya termékeivel, köztük az új konstrukciókkal is, az igénylők között van olyan vállalkozás, amely mind a három meglévő Széchenyi Kártya konstrukciót igénybe veszi.

(MTI)

 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Januárban indul a Széchenyi Kártya önerőhitel
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.