Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (EKHO) szóló 2005. évi CXX. törvény 2006. január 1-jén lépett hatályba. Ki választhatja az EKHO-t? Munkaviszonyban alkalmazott magánszemély,...
Ajánlott oldalak
2011-02-03 07:30
Kis Erika
Itt a vissza nem térítendő mikrohitel
A mikro-, kis- és középvállalkozások jobb finanszírozását szolgálja az Új Széchenyi Terv kombinált Mikrohitel programja. A program keretében a mikrovállalkozások 10% önerő felmutatása mellett egyszerűsített eljárással igényelhetnek egyszerre vissza nem térítendő támogatást és a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt.

A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból, hitelrészből és saját forrásból tevődik össze. A konstrukció keretében kiválasztandó piaci szereplők feladata lesz, hogy a kereskedelmi banki módszerekkel nem vagy nem elegendő mértékben finanszírozható, de hitelképes mikrovállalkozások forrásgondjainak megoldását elősegítsék.

 

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 45%-a lehet, de legfeljebb 4 millió Ft, míg a visszatérítendő támogatás mértéke maximum a Pályázati Projektérték 60%-a, de legfeljebb 8 millió Ft lehet. A vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a visszatérítendő támogatás összegét. A kihelyezett hitel maximális futamideje 120 hónap, éves kamata legfeljebb 9 százalék. Fontos információ az érintett vállalkozások számára az is, hogy a hitelek bármikor előtörleszthetők anélkül, hogy az a hitel kondícióinak romlását vagy terheinek, költségeinek növekedését okozná.

A támogatás a kedvezményezettek által az alábbi célokra használható fel:

  • új, egyenként minimum nettó 200.000,- Ft beszerzési értékű tárgyi eszköz beszerzése;
  • információs technológia fejlesztéshez kapcsolódó, egyenként minimum nettó 30.000,- Ft értékű hardver beszerzése;
  • információs technológia fejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzése;
  • infrastrukturális és ingatlanberuházás és -vásárlás.

A pályázat benyújtására 2011. március 1-től 2011. december 31-ig van lehetőség. Bővebb információt és a pályázati kiírást ITT találják az érintettek.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Itt a vissza nem térítendő mikrohitel
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.