Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2011-07-05 08:48
Kis Erika
Itt a pénzeszsák: 12 milliárd IT fejlesztő KKV-knak
A napokban több informatikai pályázat is útnak indult, így közel 12 milliárdnyi pályázati pénz szabadult fel IT fejlesztésekre. A kis és közepes vállalatok versenyképességének javítását célzó támogatásra már július 1-től lehet pályázni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára, Nyitrai Zsolt, sajtótájékoztató keretében megerősítette, hogy július elsejétől két nagyobb támogatási csomagra is pályázhatnak a kis- és közepes vállalkozások. A Digitális Megújulás Cselekvési Terv és az Új Széchenyi Terv égisze alatt összesen 11,8 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat vállalati informatikai rendszerek fejlesztésére.

A támogatásokra azok a magyarországi kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek informatikai rendszereiket akarják kiépíteni, vagy a meglévőket korszerűsíteni. További egymilliárd forintnyi uniós támogatás jut informatikai alkalmazásokat szolgáltató központok létrehozatalára, fejlesztésére.  A kormány a pályázatokat könnyített elbírálásban kívánja részesíteni, a benyújtott dokumentumok ügyében 30 napon belül kell dönteni, a támogatással kapcsolatos adminisztrációra 15 napot kell várni.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) és a Közép-Magyarország Operatív Programban (KMOP) a vállalati folyamatmenedzsment (Business Process Management - BPM) és elektronikus kereskedelem támogatására megjelent, GOP-2011-2.2.1, illetve KMOP-2011-1.2.5 kódjelű kiírás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai (IKT) megoldások hatékony alkalmazása révén. A vissza nem térítendő támogatásra a cégek idén július elejétől 2012 végéig nyújthatják be a pályázatokat, (mind)összesen 10,8 milliárdnyi forrásra. A GOP keretében1-10 millió forint, míg a KMOP forrásából 1-15 millió forint közötti összeg kapható támogatásként. A megítélhető támogatás mértéke mindkét operatív programnál maximum 50 százalék lehet.

A GOP-2011-3.4.1 kódjelű kiírásban további 1 milliárd forint áll rendelkezésre vállalati szoftverszolgáltató központok (SaaS) létrehozására és fejlesztésére. A támogatás célja professzionális informatikai alkalmazást nyújtó központok létrehozása, amelyek kis- és középvállalatoknak szolgáltatnak. A szolgáltató típusú IT-vállalkozások számát erősítő pályázat keretében elsősorban az integrált vállalatirányítási rendszerekkel (ERP), ezen belül is az ügyfélkezelést (CRM) támogató alkalmazásokkal, valamint az online kereskedelmet támogató rendszerekkel foglalkozó társaságok indulhatnak. A vissza nem térítendő dotáció összege minimum 30, maximum 250 millió forint lehet, 40 százalékos támogatási maximumértékkel. Az egymilliárdos keretből azok a vállalatok részesülhetnek, akik július 1-től augusztus végéig sikeres pályázatot nyújtanak be.

Az államtitkár a fenti pályázatok céljaként a kkv-k versenyképességének a növelését jelölte meg, hiszen a pályázatok révén a kompetitívebb vállalkozások előtt újabb piaci lehetőségek nyílhatnak meg, ami növelheti az árbevételüket, ez utóbbi pedig bővítésre, újabb munkahelyek létesítésére ad módot.

A GOP-2011-2.2.1 és a KMOP-2011-1.2.5  kódjelű pályázatokról bővebb információt és a kiírásokat ITT találja!

A GOP-2011-3.4.1 kódjelű pályázati kiírást és bővebb információt ITT talál!

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Itt a pénzeszsák: 12 milliárd IT fejlesztő KKV-knak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.