Tbj. 4.§ g) Segítő családtag: az egyéni vállalkozónak, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság természetes személy tagjának az a közeli hozzátartozója, aki az egyéni...
Ajánlott oldalak
2011-03-08 10:20
Kis Erika
Itt a pénz korszerűsítésre! - PÁLYÁZAT
Ismét pályázhatnak a KKV szektor vállalkozásai technológiafejlesztésre a GOP és a KMOP keretében, annak érdekében, hogy különféle belső fejlesztéseinek támogatása mellett, ezen beruházások révén fejlődhessenek, új munkavállalókat foglalkoztathassanak és új piacokat szerezhessenek.

Magyarország gazdasági életében mind a munkahelyek, mind a termelés tekintetében kulcsszerepet töltenek be a kisvállalatok. Piacképességük, piacon maradásuk, munkahelyteremtő képességük egyik feltétele, ha lépést tudnak tartani a kor technikai elvárasaival, valamint a piacon levő nagyobb versenytársaikkal. Ezt a célt szolgálják a közelmúltban megjelent pályázatok is.

Támogatható tevékenységek

A „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázat keretében a vállalkozások minél több területet érintő fejlesztése céljából eszközbeszerzésre, információs technológiafejlesztésre, valamint ezekhez kapcsolódóan infrastrukturális és ingatlanberuházásra, gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére nyújtható be pályázat. Csekély összegű támogatásként a piacra jutás támogatása, vállalati humánerőforrás fejlesztése, tanácsadás igénybevétele, valamint minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek bevezetése és tanúsíttatása is támogatható.

Pályázhatnak

A pályázati kiírásra kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, szövetkezet, egyéni vállalkozó pályázhat, amelynek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt. Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére amely, vagy amelynek partner-, vagy kapcsolt vállalkozása a GOP, KMOP pályázati kiírások keretében már az adott naptári évben (2011) részesült támogatásban.

 

Az elnyerhető támogatás összege

Az igényelhető támogatás összege legalább 15 millió forint, legfeljebb 100 millió forint.

A támogatás mértéke

1) A GOP-2011-2.1.1/B kódszámú pályázat esetében az elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség maximum 35%-a. Azon vállalkozások esetében, melyek megfelelnek a KKV-ra vonatkozó határértékeknek, azonban nem tekinthetők KKV-nak, mivel a tőke vagy a szavazati jogok legalább 25%-át állami szerv birtokolja, valamint a Nyugat-dunántúli régióban megvalósított projekt esetében az elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség maximum 30%-a.

2) A KMOP-2011-1.2.1/B pályázati kiírásnál Pest megyében megvalósuló projektek esetében az összes elszámolható költség maximum 35%-a az elnyerhető támogatás mértéke. Azon vállalkozások esetében, melyek megfelelnek a KKV-ra vonatkozó határértékeknek, azonban nem tekinthetők KKV-nak, az összes elszámolható költség maximum 30%-a lehet. Budapesten megvalósuló projekteknél
a mikro- és kisvállalkozások esetében maximum az összes elszámolható költség 30%-a,
a középvállalkozások esetében maximum az összes elszámolható költség 20%-a adható.
Azon vállalkozások esetében, melyek megfelelnek a KKV-ra vonatkozó határértékeknek, azonban nem tekinthetők KKV-nak, az összes elszámolható költség maximum 10%-a adható.

Pályázat benyújtási határideje

A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től december 31-ig lehetséges.

A pályázatok elkészítéséhez és szabályos benyújtásához szükséges valamennyi információ és dokumentáció  ITT érhető el.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Itt a pénz korszerűsítésre! - PÁLYÁZAT
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.