Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2010-07-15 13:55
BDB
Isten veled tévédíj!
A vendéglátóhelyek és szállodák nagy részében már nem ér bennünket meglepetésként, hogy televízió üzemel. Ez a különböző sportesemények alkalmával ugyan nagymértékben megnöveli a forgalmat, viszont sokat el is visz, méghozzá adó formájában. Ennek a várakozások szerint nemsokára vége, ugyanis a televíziókészülékek üzembentartási díjának eltörléséről a napokban döntés születik.

Amennyiben a parlament elfogadja a tévédíj eltörléséről szóló javaslatot, úgy megközelítőleg egymilliárd forinttal több maradhat a vendéglátóegységek, szállodák tulajdonosainak a zsebében. Jelenleg készülékenként 1800 forintnyi díjat számolnak fel, amit minden szállodatípusban, vendéglátóegységben kötelesek megfizetni még akkor is, ha a vendégek hiányában a készülék  üzemen kívül van. Ez akár évente több mint kétmillió forintjába is kerülhet egy-egy hasonló vállalkozásnak.

A tervek szerint a költségeket az állam augusztus elsejétől átvállalná az üzemeltetőktől. Ugyan a javaslat szerint csak erre az évre rögzítenék a könnyítést, de valószínűleg a pozitív döntés után jövő évben is számíthatnak a tévédíj mentességre a tulajdonosok.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Isten veled tévédíj!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.