Jövedéki adó hatálya alá tartozó termékek a következők az ásványolaj, alkoholtermék, sör, bor, pezsgő, köztes alkoholtermék, dohánygyártmány. Az adót a termékek importálásának időpontjában vagy...
Ajánlott oldalak
2010-04-08 09:02
BB
Ismét telephelyfejlesztési pályázat!
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjának keretein belül 2010-ben ismét lehetősége nyílik a vállalkozásoknak arra, hogy támogatásra pályázzanak. A kis- és középvállalkozásokat megcélzó támogatás célja a már meglévő telephelyek bővítése, modernizációja, ezzel együtt a cégek versenyképességének megtartása és fokozása, szem előtt tartva a foglalkoztatottság ösztönzését is.

Az elmúlt év tapasztalata és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közzétett adatai alapján ismét nagy érdeklődés fogja övezni a pályázatot, hiszen az elmúlt évben a tizennyolcmilliárdos keretösszeg kétszeresére érkezett pályázati igény. Végül a keretösszeget növelve, több mint huszonhárommilliárd forintos támogatást nyertek el a vállalkozások.

A legújabb kiírás szerint a hét régióban tizenhétmilliárd forintos keretösszeg áll majd rendelkezésre, melyből az NFÜ szerint körülbelül háromszáz projekt kerül be a támogatottak körébe. A tavalyi évhez képest változást jelent, hogy idén a nyertes pályázók mindössze huszonöt százalékos előleget kérhetnek a kivitelezéshez, szemben a 2009 évi negyven százalékkal.

A teljes igényelhető összeg minimum 10, maximum 100 millió forint. A támogatottság mértéke azonban régiónként változó, az alábbiak szerint:

 

 

Kik és mire pályázhatnak?

Minden olyan mikro-, kis-, és középvállalkozás pályázhat, amely Magyarország területén bejelentett székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térségen belül székhellyel, hazánkban pedig telephellyel rendelkezik és termelő vagy szolgáltató tevékenységet végez.

A pályázat benyújtható a tevékenységhez szorosan kötődő új épület építésére vagy a már meglévő épület, telephely átalakítására, modernizációjára vagy bővítésére, de várják azokat a beadványokat is, melyek a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtására irányulnak. Fontos szempont, hogy az elnyert támogatás(,) csak bizonyos mértékben támogatja például az alapinfrastruktúra kiépítését (40%), a projekthez használt eszközök beszerzését és elszámolható költségét (20%) és a kármentesítést (maximum 15%). Kivételt képez ez alól az az eset, ha az alapinfrastruktúra kiépítésére hatóság kötelezte a vállalkozást és ennek elmaradása esetén a működési engedélyük bevonásra kerülne. Az alapinfrastruktúra kiépítésére ilyen esetben az igény önálló pályázatként is benyújtható.

 

Mikor, hol és hogyan lehet pályázni?

A vállalkozások pályázatait 2010. május 7. és 2010. június 30. között várják a régiók szerint közreműködő szervezetekhez (lásd kiírás 34. oldala) három példányban (1 eredeti és 2 másolati példány), illetve egy példányban elektronikusan rögzítve. Az elbírálásra a beadási határidőt követően, minden pályázat esetében egyszerre kerül sor. A részletes pályázati kiírást, tájékoztatót és a pontos pályázati feltételeket ITT találja.

Cimkék: támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ismét telephelyfejlesztési pályázat!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.