Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-05-31 08:58
BDB
Iskolapadból vállalkozói mélyvízbe!
Vállalkozó leszek! címmel egy olyan rendezvény segíti a végzős tanulókat, ami a jövőjük szempontjából igen előnyös lehet. A Centrum Térségi Integrált Szakképző Központ (Centrum TISZK) szervezésében életre hívott előadások alkalmával a fiatalok lendületet kaphatnak ahhoz, hogy a vállalkozói szféra teljes jogú tagjaivá váljanak és mindemellett elméleti tudásukat is gyarapítsák.

A rendezvényen a végzős diákoknak lehetőségük nyílik megismerni olyan sikeres vállalkozókat, akik a tapasztalataik és tanácsaik útján segíthetik az előrejutást, a vállalkozóvá válást és a sikeresség első mérföldkövének elérését. Gerendai Károly, Schobert Norbert és Matyi Dezső saját példájukkal adnak kedvet a tanulóknak ötleteik megvalósításához, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben sokuknak csak így van lehetősége a boldogulásra.

„A mai gazdasági helyzetben sajnos azt kell a szakképzett, végzős fiataloknak látniuk, hogy sem az állam, sem a nagyvállalatok nem lesznek képesek mindenkinek munkát adni. A lehetőségek sokszor ijesztőek, a kihívás nagy, de hittel, kitartással sikeres vállalkozók lehetnek diákjainkból is - erre bátorítjuk őket." – nyilatkozta dr. Dobay Péter, a Centrum TISZK ügyvezetője.

 

A diákok további életútjának segítésére 2010. májusától már rendelkezésre áll a Centrum Karrier Kártya is, melyet a Centrum TISZK összes diákja, mintegy ötezer tanuló megkap. A kártya célja (melyhez egy pályakövetési adatbázis is társul) a fiatalok nyomonkövetése a szakma megszerzésétől egészen az elhelyezkedésig. A Karrier Kártya ezen kívül lehetőséget biztosít arra is, hogy a fiatalok a diákévek alatt ösztöndíjakra pályázzanak, kedvezményesen juthassanak tankönyvekhez, tanfolyami képzésekhez. A kedvezmények sorát gyarapítja még, hogy korszerű, elektronikus tananyagok ingyenes használatát is lehetővé teszi, továbbá a kártyával a Centrum TISZK más iskoláinak előadása is hallgatható.

A Vállalkozó leszek! előadásról és a Centrum Karrier Kártyáról bővebben ITT olvashatnak az érdeklődők.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Iskolapadból vállalkozói mélyvízbe!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.