Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2010-10-05 09:05
Szűcs Ágnes
Irakkal is üzletel a magyar tulajdonú cég
A Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) keretein belül fejleszti közel félmilliárd forintból a Műszer Automatika Kft. saját tulajdonú budaörsi telephelyét. A 20 százalékos európai uniós támogatással, a mintegy 100 millió forintból épülő fejlesztés várhatóan 2011. IV. negyedévében készül el.

A pályázati támogatásból elkészül az épület, majd a második ütemben önerőből alakítják ki egyebek között az épületgépészetet és az elektromos hálózatot, s elvégzik az épület működtetéséhez szükséges további munkálatokat.

A Műszer Automatika Kft. tulajdonosai, Horváth József, Horváth Gábor és Horváth Andrea számára még a gazdasági világválság előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a további fejlődéshez elkerülhetetlen a budaörsi telephelyük fejlesztése. A cég 43.640 millió forintos jegyzett tőkével rendelkezik, tavalyi árbevétele 2 milliárd 450 millió forint volt, az idén pedig 3,2 milliárdra számítanak.

 

A családi tulajdonú vállalkozásnak Irakban is vannak érdekeltségei, ahol 4 millió dollár értékű vasútfejlesztési projekteket nyertek el, ami közül egy már sikeresen be is fejeződött.

Még Magyarországon képzeli el a cég további fejlesztését a jövőben is. Hosszú távon szeretne munkahelyeket teremteni a régióban. A 150 embert foglalkoztató cégnél folyó fejlesztési munkák a magyarországi és európai ipari elektronikai (biztonságtechnikai) piacon igénybe vett K F tevékenységek. Ezeken a területeken a vállalatvezető szerepet tölt be az általa fejlesztett, világszabadalomként is bejegyzett és gyártott termékekkel. Fő termékprofilja a vasúti biztosítóberendezések és gázérzékelő rendszerek fejlesztése, gyártása, üzembe helyezése és karbantartása.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Irakkal is üzletel a magyar tulajdonú cég
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.