Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2011-03-08 08:23
BDB
Intenzív hatósági ellenőrzések májusig
A kormány intenzív, összehangolt hatósági ellenőrzéseket rendelt el a megyei kormányhivatalok közreműködésével, melyek elsősorban a vendéglátó és kereskedelmi egységeket érintik. A fokozott revíziós intézkedésekre május 15-ig kerül sor.

A kormány a Magyar Közlönyben megjelent határozatában döntött az intézkedésről, mely elsősorban azokat a vendéglátóhelyeket érinti, ahol zeneszolgáltatást, műsoros estet, táncos rendezvényt is szerveznek, illetve szerencsejátéknak nem minősülő szórakoztató játék is folytatható. Mindemellett párhuzamosan megvizsgálják egy úgynevezett rendezvényszervezői kamara létrehozásának szükségességét is, csakúgy, mint a szigorúbb büntetőjogi felelősséget a rendezvényszervezők felelősségbiztosításának, a fiatalkorúak fokozott védelmének és az alkoholvásárlás szigorúbb keretek közé szorításának tekintetében. Ennek felülvizsgálata várhatóan június végéig tart.

 

A vendéglátó- és szórakoztatóhelyek szigorúbb szabályozására vonatkozó törvényjavaslatot ugyan még vizsgálja a parlament, de várhatóan erről is hamar döntés születik. Ebben az esetben az épületben vagy adott területen belül meghatározó mértékben bekövetkezett változásokat kötelező lesz bejelenteni, mely a tűzvédelmi hatóság ellenőrzését is maga után vonja. Bármely esetben, amikor a helyiségben olyan tevékenységet végeznek, mely a tűzveszélyességi osztályba sorolás megváltoztatását teszi szükségessé, illetve a raktározás, termelés kapacitásának 15 százalékkal történő növekedését eredményezi, ennek megkezdése előtt legalább 15 nappal be kell majd jelenteni a tűzvédelmi hatóságnál. A törvényjavaslatról várhatóan még március elején dönt a parlament.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Intenzív hatósági ellenőrzések májusig
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.