Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2011-01-20 10:31
BDB
Inkubátorház a kis- és középvállalkozásoknak
Inkubátorház épül a kkv-knak, mely a tervek szerint térítésmentesen vagy csak csekély térítés ellenében ad majd helyet az induló vállalkozásoknak, mindemellett pedig hasznos szakmai és vállalkozásfejlesztési tanácsokkal várja az érdeklődőket.

Határ menti kis- és középvállalkozások támogatására, a kooperáció bővítésére közös projektet valósít meg a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuvár és a csallóközi Nagymegyer (Vel'ky Meder) európai uniós támogatással - közölte Hámori György, Kapuvár polgármestere január 18-án, kedden sajtótájékoztatóján.

 

A rábaközi kisváros mintegy 433 ezer eurót nyert el a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, melyet elsősorban inkubációs szolgáltatások kialakítására fordítanak. Az uniós forrást 23 ezer eurós önerővel egészítik ki, ebből épül majd Kapuváron inkubátorház az ipari park területén, melyet bizonyos ideig térítésmentesen vagy igen csekély térítés ellenében vehetnek igénybe a kezdő vállalkozások. A hely biztosítása mellett a cégeket szakmai és vállalkozásfejlesztési tanácsokkal is várja majd az új komplexum. A projekt teljesítésére nem csak a magyar fél kapott támogatást, a szlovákiai partnertelepülés mintegy 173 ezer eurós forrással járul majd hozzá a sikeres kivitelezéshez.

Az inkubátorház a virtuális térben is helyet kap, hiszen kétnyelvű honlapon keresztül megoldási lehetőséggel segíti majd a kezdő vállalkozókat és javaslatokat kínál a felvetődött problémákra. A program keretében várhatóan határon átnyúló konferenciát rendeznek, ahol mindkét ország vállalkozói tájékozódhatnak a gazdasági lehetőségekről és az együttműködés módjáról.

A projekt elsősorban a gazdasági válság hatásaitól leginkább szenvedő kapuvár-beledi kistérség és az Alsó-Csallóköz mikro-, kis- és középvállalkozóit szándékozik helyzetbe hozni.

Az inkubátorház várhatóan még idén elkészül és várja azokat a vállalkozásokat, melyek segítségre szorulnak és a fenti szolgáltatásokat igénybe vennék.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Inkubátorház a kis- és középvállalkozásoknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.