A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2011-06-29 09:31
BDB
Indulnak a nyári razziák!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén nyáron ismét átfogó razzia sorozatot indít. Az ellenőrzések gyakorisága és intenzitása növekszik, főleg azokon a helyeken, ahol jelentős idegenforgalmi tevékenységet végeznek: üdülőhelyeken, strandokon, kereskedelmi és vendéglátóegységeknél, de a revizorok megjelenésére fesztiválokon, vásárokon és egyéb ünnepségeken is számítani lehet majd.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága 2011. június 27-e és augusztus 28-a között fokozott ellenőrzést rendelt el elsősorban az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken. Az ellenőrök főként a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését teszik nagyító alá, de ellenőrzik az árucikkek eredetét, a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályok betartását, illetve kiemelten kezelik a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Az adóhatóság az eddigieknél jelentősebb hangsúlyt fektet a pénztárgépek szabályszerű működtetésének ellenőrzésére, ugyanis az elmúlt időszakban ezzel kapcsolatban több visszaélést is tapasztaltak, valamint az adózók által használt számítógépes szoftverek vizsgálatára.

A nyári ellenőrzéssorozatban a NAV közép-magyarországi regionális adóügyi, vámügyi, illetve bevetési munkatársai mellett részt vesznek a fővárosi és Pest megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is – áll a NAV közleményében.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Indulnak a nyári razziák!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.