Alkalmazott betegsége esetén a keresőképtelenség első 15 munkanapja a betegszabadság időszaka, melyre a munkáltató a bér 80%-át fizeti. Ezt ugyanúgy kell bérszámfejteni, mint a fizetést,...
Ajánlott oldalak
2011-03-16 10:36
PR
Illemtan és etikett
Hogyan tárgyaljunk kínai üzletemberekkel? A világgazdasági hírek tele vannak Kína előretörésével. A mind jelentősebb üzleti potenciált hordozó ország üzletembereivel európaiként is lehetséges sikeres kapcsolatot építeni. Hogyan kezdjünk neki és miként nyerhetjük el a távol-keleti partnerek bizalmát? Szentmártoni Lívia kínai üzleti etikett szakértő tanácsai következnek.

Kína korunk legdinamikusabban fejlődő országa, gazdasági növekedése az utóbbi években meghaladta a tíz százalékot. A Kínai Kereskedelmi Minisztérium által közzétett adatokból kiderül, hogy a külföldi befektetések száma továbbra is emelkedő tendenciát mutat, különösen igaz ez az Európai Unió országaira. Nem csoda, hogy egyre több magyar cég is szeretne gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani kínai partnerekkel. A megvalósítás azonban már korántsem olyan egyszerű, ennek fő oka a kulturális ismeretek hiánya. Mert hogyan is látjuk mi itt Európában a kínai kultúrát? Felszínes ismereteink – kevés kivétellel – egyelőre a kínai piacok és éttermek világára korlátozódnak.

 
A teljes cikket elolvashatja a Haszon magazinban,   keresse   az  újságárusoknál! 
Haszon.hu
 

 

 

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Illemtan és etikett
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.