A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-09-16 08:47
BDB
Igaz-hamis játék a válságról
Az IMF és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közös konferenciáján megállapítást nyert, hogy a gazdasági növekedés alapvető fontosságú, viszont egyáltalán nem elég. Azok a kijelentések, miszerint a válság már mögöttünk van, nem fedik a valóságot, hiszen a globális gazdasági válságnak mindaddig nem lesz vége, míg jelentősen nem csökken a munkanélküliség.

Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója az IMF és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet közös konferenciáján megállapította:  „teljesen helytelenek azok a kijelentések, hogy már mögöttünk van a válság". A gazdasági növekedés persze nagyon fontos, viszont ezt munkahelyteremtés nélkül is el lehet érni. Amíg e téren nem következik be jelentős csökkenés, addig tovább zajlik a globális gazdasági válság, mely a pénzpiacokról mára már a munkaerőpiacokra terelődött át.

 

Az IMF világszerte 210 millióra becsli a munkanélküliek számát idén, ami csaknem 30 millióval több, mint 2007-ben, amikor a recesszió végiggyűrűzött a világ vezető országai között. A megoldásban a konferencián részt vevő miniszterelnökök és pénzügyi vezetők egyetértettek: nemzetközi együttműködésre van szükség.

Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociálisügyi felelőse a gazdasági, munkaügyi és szociális politika összehangolására biztatta a résztvevőket, arra intve, hogy míg az idei év a munkanélküliség szempontjából volt igen nehéz, jövőre szociális szempontból lehet ugyanilyen, ha a politikai vezetők nem cselekszenek.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Igaz-hamis játék a válságról
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.