Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2011-04-12 09:38
BDB
Húsos falatok a kisvállalkozóknál – a csont még nem lerágott!
A húsvéti ünnepekre forgalomba hozott húskészítmények mintegy harmada a hazai kis- és középvállalkozóknak köszönhetően kerül a boltok polcaira. Bár az utóbbi években kedvezőbb feltételek tapasztalhatók a szektoron belül, az érintett kkv-k termelését még 30-40 százalékkal lehetne növelni.

A húsvéti ünnepekre forgalomba hozott húskészítmények mintegy harmada a magyar kis- és középes vállalkozásoktól kerül a belföldi fogyasztókhoz - közölte Babati Zoltán, a Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetségének (Húscéh) elnöke az MTI-vel.

A Húscéh tagjai a húsipar éves árbevételének mintegy 30 százalékát adják, a húsvéti forgalom pedig ennek 5-10 százalékát teszi ki. A szövetség által képviselt kis- és közepes vállalkozásoktól ilyenkor 20-30 tonna hústermék kerül a polcokra. Ugyan ezek ára magasabb, mint a multinacionális kereskedelmi egységek által importált áruké, de vitathatatlan tény, hogy jobb gasztronómiai élményt nyújt, mint az olcsó „tömegáru” – árulta el nyilatkozatában Babati Zoltán és hozzátette: "A magyar élelmiszer egyenlő az ellenőrzött, biztonságos, jó minőségű élelmiszerrel" - ezt a fogyasztói képet kívánják kialakítani a magyar kkv-k az országban.

A szövetség elnöke szerint az elkövetkezendő másfél-két évben a jelenlegi 35 százalékos mértékről 40-42 százalékra szeretnék növelni a szektorban tevékenykedő vállalkozások belföldi részesedését. Mint jelezte, a kis- és közepes vállalkozások termékeinek mintegy 90 százaléka belföldön kerül értékesítésre, kapacitásuk azonban nincs teljes mértékben kihasználva, az akár további 30-40 százalékkal is növelhető lenne.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Húsos falatok a kisvállalkozóknál – a csont még nem lerágott!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.