Nincs általános érvényű „menetrend", de van néhány olyan dolog, amire mindenképpen szükség van: LÉPÉSEK KÖLTSÉGEK Egy életképes ötlet. Az ötletgazda dolga felmérni a piaci igényt, vagyis egy kis...
Ajánlott oldalak
2010-06-18 07:03
RogÁ
Hozzon ki többet vállalkozásából!
Október 1-ig megjelenik annak a támogatási pályázatnak a részletes feltételrendszere, mely az élelmiszeripar fejlesztését szolgálja. Ez a lehetőség az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Mezőgazdasági termékek értéknövelése címet viseli.

A kiírás szerint három célterület köré összpontosulhatnak a beruházások: a versenyképesség fokozása és a termékszerkezet átalakítása, az élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi feltételek javítása, az energiafelhasználás és az üzemirányítási rendszerek ésszerűsítése, valamint  új vágópontok létrehozása vagy a meglévők korszerűsítése.

Az ÚMVP I. tengelyének e jogcíme keretében immár másodízben igényelhetnek uniós támogatást az ügyfelek. Mezőgazdasági és nem mezőgazdasági termelők egyaránt nyújthatnak be támogatási kérelmet október folyamán. Azok pályázhatnak, akiknél a foglalkoztatottak száma nem éri el a 750 főt, az éves nettó árbevétel nem haladja meg 200 millió eurónak megfelelő forintösszeget.

A támogatás mértéke mezőgazdasági termelőknél 40, az élelmiszeripari cégeknél 50 százalék. (A fiatal mezőgazdasági termelők további 10 százalékban reménykedhetnek.) Az igénybe vehető támogatás legkisebb összege 8000 eurónak, legmagasabb összege pedig 1,6 millió eurónak megfelelő forintösszeg. Lehetőség van arra is, hogy egy projektgazda maximum ötször pályázzon, de 2007 és 2013 között a támogatás együttes összege nem haladhatja meg a 3 millió eurónak megfelelő forintösszeget. A legfeljebb 20 százalékos előleg felvételére is mód nyílik.

A mezőgazdasági termékek értéknövelését célzó intézkedés előző benyújtási szakaszában 547 kérelem érkezett több mint 58 milliárd forint értékben, amelyekből 436 bizonyult támogatásra érdemesnek. A közel 47 milliárd forint megítélt támogatásból máig mintegy 9 milliárd forint kifizetése történt meg.

A pályázatról bővebben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program honlapján olvashatnak.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Hozzon ki többet vállalkozásából!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.