Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
2010-11-08 10:54
RogÁ
Hol terem a munka?
A kormány gazdaságpolitikájának két fontos alappillére van, a munkahelyek létrehozásának ösztönzése, valamint a magyar kis- és középvállalkozások gazdasági lehetőségeinek szélesítése.

Fellegi Tamás Nemzeti Fejlesztési Miniszter szerint Magyarország ismét a régió vezető gazdasági tényezőjévé válhat, miután  versenyképességet erősítő, kiszámítható gazdasági környezetet teremt.

Az új gazdaságpolitika prioritása, hogy az államháztartás GDP-arányos hiánya idén 3,8 százalék, jövőre pedig 3 százalék legyen - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter  a kis- és középvállalkozásokkal (kkv) foglalkozó budapesti konferencián.

Fellegi Tamás elmondta: a kormány eltökélt szándéka, hogy kiszámítható gazdasági környezet kialakításával segítse és erősítse a kis- és középvállalkozásokat, amelyeknek kiemelt szerepük van a munkahelyteremtésben. Ezt támasztja alá az is, hogy a kkv szektor foglalkoztatja a hazai munkavállalók közel 70 százalékát, miközben az összes árbevétel 37 százalékát adja.

 

A gazdaságpolitika szándéka, hogy növelje a kkv szektor exportképességét és a hozzáadott értéket teremtő képességét..

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy Magyarország csak akkor állíthat elő piac- és versenyképes termékeket, ha azt minőségi módon teszi és nem tömegtermékekkel próbál versenyezni. Ennek érdekében pedig a minőséget nemcsak az áruk előállításánál, hanem a gazdaság minden folyamatában is alkalmazzák a vállalkozások és cégek.

Az államtitkár a XIX. Magyar Minőség Hét keretében tartott szakmai konferencián jelezte: az uniós fejlesztési források, amelyek Magyarország rendelkezésére álltak, illetve állnak 2007-2013 között mintegy 8 ezer milliárd forintot tesznek ki.

Ennek felét kötötték le vagy használták már fel, azaz mintegy 4 ezer milliárd forintot. A futó pályázatok finanszírozására mintegy 2 ezer milliárd forint szükséges, míg a szabadon felhasználható forrás 2 ezer milliárd forint.

 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Hol terem a munka?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.