A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
2010-05-31 09:14
Szűcs Ágnes
Hibás döntések az uniós pályázatokról
Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a magyar gazdaság egyik fő gondja, hogy abszolút ultraliberális szemlélet uralkodott, mindent a versenyre bízott és nem védte meg a hazai cégek érdekeit. A szakember a Duna Televíziónak adott nyilatkozatában beszélt erről.

Az iparkamarai elnök szerint a rossz gazdasági környezet kialakulásáért felelős az intézményrendszerünk, amely a magyar gazdaságot hívatott támogatni, valójában viszont pusztán látszatintézményként működik. Ez meglátszik a belső piac vonatkozásában is.

Parragh László elmondta, hogy Magyarország egy fejlett állam logikájával költötte el az uniós pénzeket, nem pedig egy fejlődő gazdaság szükségleteit vették alapul. A támogatásokból nem olyan beruházásokat létesítettek, amely segítette volna a tartós gazdasági növekedést. Az EU forrásokból főterek, várak, díszkivilágítások megújítása helyett jobb lett volna gyártási technológiákat fejleszteni, jól működő beszállítói láncolatot kiépíteni.

Az elnök üdvözölne olyan rendeletet, amely csökkentené a bürokrácia jelentette költségterheket és az adókat. Elmondása szerint az adószintünk 20-25 százalékkal magasabb a környező országokénál, és a vállalkozások erőn felül teljesítenek a puszta túlélésért. Míg egy nagy cég 100 forintnyi adóból ténylegesen 40 forint körüli összeget fizet be, a többit különböző kedvezményeken keresztül leírja, addig a kisvállalkozásoknak 100 forint számított adóból 96 forintot kell befizetniük, mert rájuk nem vonatkoznak a kedvezmények.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Hibás döntések az uniós pályázatokról
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.