Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2011-06-07 08:27
BDB
Heten vannak, mégsem gonoszok? – Több törvénymódosítást is kezdeményeztek
A gazdasági tárca június 3-án hét törvénymódosítási javaslatot terjesztett a parlament elé és egyúttal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ezek sürgős tárgyalását is kezdeményezte. A javaslatok között például szerepel egyes termékek jövedéki adójának módosítása, valamint adminisztrációs könnyítések is.

A jövedéki adóról szóló törvény tervezett változtatása szerint az E85-ös bioetanolos üzemanyagnál csökkene a jövedéki adókedvezmény mértéke, míg a cigaretta jövedéki adóját három lépésben szeretnék emelni: 2011-ben, 2012 elején és közepén. Ez alapján a jelenlegi ezer szálra vonatkozó 18.080 forintról 19.400 forintra módosítanák 2012 július 1-jét követően.

A javaslat a vendéglátóipai egységek adminisztrációs terheit csökkentené, ennek érdekében megszűnne például a havi standolás kötelezettsége, mely régóta problémát jelent az érintetteknek.

A számviteli törvény módosítása a kötelező könyvvizsgálat értékhatárát tolná ki: 2012-ben és 2013-ban induló üzleti évekre vonatkozó beszámolók esetében 100 millió forintról 200 millióra, a 2014-ben és az utána következő üzleti évek esetében pedig 200-ról 300 millió forintra növelnék.

Az előterjesztés szerint módosulna a regisztrációs adóról szóló törvény: megváltozna a használt személygépkocsik értékcsökkenését figyelembe vevő avulási táblázat és az avultatás időtartama a jelenlegi 20 évről 15 évre rövidülne; az avultatás a gépjármű 15 éves korára érné el a 90 százalékot.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Heten vannak, mégsem gonoszok? – Több törvénymódosítást is kezdeményeztek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.