A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-02-11 09:49
Majoros-Tóth Orsolya
Hatszázezres büntetés a vállalkozónak
Egy kaposvári vállalkozó üzlethelysége előtt az egész utca hosszában tilos megállni, így kényszerűségből tilosban parkol az áruszállítás kirakodásakor. A rendőrség nem mérlegel, hanem büntet.

Huszonkétszer büntettek meg – egyenként 30.000 forintra - tilosban parkolásért egy kaposvári motorbolt tulajdonost, amiért ennyi alkalommal tilosban parkolt üzlete előtt. A térfigyelő kamera „buktatta le” Siklósi Attilát. A vállalkozó egy helyi újságnak azt panaszolta el, hogy szabályszegés nélkül képtelen bevinni az üzletbe az árúját. A KaposPont című újságban a pórul járt cégtulajdonos azt is elmondta, hogy mivel az autó céges, a vállalkozói bankszámlára inkasszót tettek. „Ami pénzt találtak a számlánkon, az huss…” A váratlan kiadás alaposan megterhelte a vállalkozás kasszáját.

A KaposPont ezen ügy kapcsán utánajárt a kaposvári parkolási bírságoknak: kiderült, hogy egyrészt a rendőrség sokkal szigorúbban ellenőrzi a tilosban parkolás ügyeit az utóbbi két évben, másrészt a város önkormányzata is külön figyelmet fordít erre. A város 32 millió forintot rótt ki 2009-ben parkolási bírság címét.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferens-helyettese az ügy kapcsán hangsúlyozta, hogy kiemelten figyelnek a veszélyes útszakaszokon, illetve a kereszteződéseknél a tilosban parkolásra, ahol adott esetben a szabályokat megsértő autós a jó beláthatóságot akadályozhatja.

Cimkék: autó-motor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Hatszázezres büntetés a vállalkozónak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.