Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-10-20 10:51
Szűcs Ágnes
Három másodperc alatt nyílnak a pénzcsapok
Számos kutatás vizsgálta azt, hogy mi alapján és mennyi idő alatt dől el egy emberben, hogy a felkínált termék vagy szolgáltatás érdekli-e, potenciális vásárlónak tekinthető-e. Az eredmények megdöbbentő tényeket tártak fel.

Sokan vizsgálták már azt, mi alapján döntik el az internetezők, hogy megnéznek-e egy weboldalt vagy sem. Mint az élet egyéb más területén, itt is az első három másodpercben eldől, hogy az adott információ milyen benyomást kelt. Ez különösen fontos az újonnan alakult, üzletággá szakosodott online üzleteknél, weboldalaknál, mert ilyen rövid idő alatt kell megragadni az érdeklődő figyelmét. Ennyi az az idő, amikor az olvasó eldönti, hogy a látottak érdeklik-e őt vagy sem, tehát rendkívül fontos szempont egy vállalkozás számára a figyelemfelkeltés.

Természetesen a figyelemfelkeltéssel még csak az dőlt el, hogy a potenciális vásárlónak érdemes-e továbbmennie, hogy megismerje az információt, terméket, szolgáltatást.

 

A döntés az elköteleződés szakaszában van, ami további 4-7 másodpercet vesz igénybe. Ha tovább folytatódik a böngészés, akkor sikerült felkelteni az érdeklődést, és elindítani a cselekvés felé.

A cselekvés szakaszában dönti el az érdeklődő, hogy hogyan reagál a látottakra. Hasznos-e neki a kínált termék, s számára a partnerkapcsolat, a vásárlás milyen előnyökkel, következményekkel jár. Ezen a ponton már hosszabban időzik, érdeklődik, ismerkedik vagy befejezi az adott honlap olvasását.

Döntéseink legnagyobb részét szubjektív benyomások alapján tesszük, mely tapasztalatok az ember belső, tudatalatti értelmezései. Ez a tudatalatti dönti el, hogy a továbbiakban érdekelni fogja-e, amit lát vagy hall.

A lehetséges partnerek és vásárlók szemszögéből döntő jelentősége van annak, hogy a honlap mennyire érdekfeszítő, lebilincselő, figyelemfelkeltő formában tárul elé, így 3 másodperc alatt pozitív irányú cselekvésre készteti az olvasót.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Három másodperc alatt nyílnak a pénzcsapok
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.