Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2011-03-31 09:26
BDB
Harc a pénzhamisítók ellen – új UV-lámpára pályázhatnak a kisvállalkozók!
A kiskereskedők hamarosan új bankjegyeket átvizsgáló, speciális eszközökre, UV-lámpákra pályázhatnak a Magyar Nemzeti Bank 50 millió forintos támogatási keretéből. A korábbi lámpák korszerűtlennek bizonyultak, hiszen a hamisítók ma már ezeket könnyedén kijátsszák.

A kereskedők eddig többféle módszer közül választhattak annak érdekében, hogy kiszűrjék a hamis pénzjegyeket: elsősorban az UV-fénnyel történő átvilágítást részesítik előnyben, de sokan fény felé tartva vagy tapintásra állapítják meg a különleges ismertetőjegyeket, vízjelet. Ezek a megoldások azonban ma már elavultak, a hamisítók ellen nem minden esetben védenek. A problémára megoldást az új típusú UV-lámpák jelenthetik, melyek fényében a zöld biztonsági jelek pirosan, a bankjegyek szélén lévő sorszámok pedig vörösen világítanak.

„A Nemzeti Bank egy támogatási programot hirdet, amelynek keretében a kiskereskedőket támogatjuk abban, egy 50 millió forintos keret erejéig, hogy UV A-C lámpákat vegyenek, amelyek megbízható módszert jelentenek a bankjegy-hamisítványok ellen” – mondta az RTL Klub kérdésére Ferenczi Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank készpénzlogisztikai igazgatója.

Az új technikai eszközök ára 30 ezer forintnál kezdődik, a Nemzeti Bank ebből 60 százalékot, de legfeljebb 20 ezer forintot ad támogatásként a kereskedelmi egységeknek. A lámpák beszerzése mindenképp ajánlott, hiszen az elmúlt öt évben több mint 12 ezer pénzhamisítási ügyben nyomozott a rendőrség.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Harc a pénzhamisítók ellen – új UV-lámpára pályázhatnak a kisvállalkozók!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.