A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2011-02-10 08:46
BDB
Haladunk a korral: bankkártyás adófizetés
A csekkes és átutalásos befizetések mellett a nagyobb ügyfélszolgálatokon már bankkártyával is fizethetnek adót az ügyfelek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatót adott ki, melyből kiderül hol és hogyan alkalmazhatjuk a kártyás fizetési módot.

A bankkártyás fizetés valamennyi, a NAV hatáskörébe tartozó adóra alkalmazható, de a hatóság által nyilvántartott költségvetési támogatások, árverési vételár, vételár előleg kiegyenlítése is teljesíthető így, csakúgy mint a letéti kartonra történő befizetés.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzintézettől függetlenül valamennyi bankkártyát elfogadja, mellyel a kijelölt ügyfélszolgálatokon nyitvatartási idő alatt teljesíthetnek az érintettek adóbefizetést.

A bankkártyás adóbefizetés során a befizetést teljesítő adózónak nyilatkozatot kell tenni arról, hogy a bankkártyával megfizetett összeget az adóhatóság mely adókra, milyen összegben számolja el. Ez alól kivételt képez a letéti kartonra történő befizetés, illetőleg az árverési vételár és vételár előleg megfizetésének teljesítése. A bankkártyás adófizetés költségei az államot terhelik, az adózónak ezzel kapcsolatban plusz költsége nem merül fel.

A bankkártyás fizetést alkalmazó ügyfélszolgálatok listáját ITT tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Haladunk a korral: bankkártyás adófizetés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.