A távmunka és az e-munka fogalmát egymást helyettesítve is szokták alkalmazni, az e-munka azonban tágabb értelemben használatos. Az e-munka defiiálásának szükségessége azt a jelenséget ragadja ki,...
Ajánlott oldalak
2010-01-14 07:04
cat
Hadat üzennek a bürokráciai vargabetűknek
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mozgalmat hirdetett a bürokrácia csimborasszói ellen! Az MKIK a vállalkozók segítségét kéri abban, hogy konkrét példák felvonultatásával járuljanak hozzá a hivatali rendszer egyszerűsödéséhez.

Ki ne találkozott volna olyan hivatali gyakorlattal, ami ellent mond a józan ész szabályainak? Ki ne botlott volna aránytalanul magas bírságokba, értelmetlen adatszolgáltatási kötelezettségekbe, felesleges nyilvántartásokba? A magyar közigazgatásnak vannak jól működő részei, amik bizonyítják, hogy lehetne ezt gördülékenyen is csinálni… de vannak még bőséggel reformokra váró területek.

 
 

Mivel a bürokrácia hatalmasra nőtt, puszta méretével is sok esetben kifejezetten gátolja a gördülékeny ügyintézést, holott nem ez lenne a célja egy jól működő rendszernek. Ellenféllé vált, akivel meg kell birkózni, nem pedig segítővé, aki a kezünk alá rakja a szerszámokat, hogy jobban tudjuk végezni a munkánkat. Az ellenőrző hatóságokról már nem is szólva…

Az MKIK most arra kéri a vállalkozókat, hogy egy esetleírás keretében küldjék be panaszleveleiket a velemeny@mkik.hu email címre. Vázolják ebben a felesleges többletmunkával, túl sok utánajárással elintézhető ügyeket, hogy minél több vargabetűre derüljön fény. A kamara kezdeményezni fogja a kérdéses jogszabályok módosítását vagy eltörlését, és a nehézkes és lassú eljárások átgondolását. Minden olyan észrevételt, javaslatot várnak, amely az egyszerűsítés, átláthatóság irányába hat és javíthatja, könnyítheti a vállalkozások működési feltételeit. 

 
 Ne panaszkodjunk, az indiai viszonyokhoz képest sokkal jobban állunk!

Cimkék: hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Hadat üzennek a bürokráciai vargabetűknek
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.