Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2010-09-17 08:59
Szücs Ágnes
Gyümölcsöző kapcsolatok
Szerdán életbe lépett a közbeszerzési törvénynek az a változtatása, melynek révén a helyben termelt terményeket közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhatják meg a közétkeztetéssel foglalkozók, így például az iskolai menzák vagy a szociális étkeztetést végzők.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta: a törvény változtatása újabb fontos lépés azon az úton, amelynek célja a magyar piac megnyitása a hazai termelők előtt.
Azoknak a kistermelőknek, akiknek a terményére, termékére helyben igényt tartanak, a mezőgazdasági szakigazgatási hivatalban regisztráltatni kell magukat, s eleget kell tenniük egy egyszerű feltételrendszernek, többek között permetezési naplót kell vezetniük.

A kistermelők mostantól korlátozások nélkül szállíthatják terményeiket a helyi közétkeztetéssel foglalkozó intézményeknek, ami mindenkinek jó.

 


Jó a kistermelőnek, aki így munkát és megélhetést tud biztosítani, jó a fogyasztóknak, mert tudja, hogy ami az asztalára kerül, amit megeszik, az valóban jó minőségű áru, és jó az intézményeknek, akik számára megtakarítást eredményez a rendelkezés.

Korábban nem volt mód arra, hogy a közétkeztetési intézmények közvetlenül vásárolhassák meg a helyi termelők terményeit, a zöldséget, gyümölcsöt, tejet, tojást, mézet, szárított, aszalt termékeket, s így a helyben megtermelt zöldség sokszor több száz kilométert utazott, mire az asztalra kerülhetett.

A vidékfejlesztési tárca abban bízik, hogy több ezren élnek majd a lehetőséggel - mondta Fazekas Sándor.
A kormány egyszerűbb, jobban átlátható, takarékosabb, a helyi gazdák és fogyasztók érdekeit szolgáló megoldásokat igyekszik találni a végett, hogy egészséges, friss termény kerüljön a gyerekek, a közétkeztetésben résztvevők asztalára - tette hozzá a miniszter.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Gyümölcsöző kapcsolatok
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.