A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-06-10 09:26
RogÁ
Gyenge forint – erős főszezon
A katasztrofális előszezon után jelentős vendéglétszám növekedésről számoltak be hétvégén a Balaton idegenforgalmi szakemberei. A Balaton-parti szállodáktól kezdve a fizetővendéglátásig, óráról órára javul a foglaltság. A jó időnek köszönhetően néhány nap alatt megfordult az idegenforgalom állása.

„Az idei balatoni szezonban a tavalyihoz hasonló belföldi érdeklődésre, és ha a valutaárfolyam a beutazó turizmus szempontjából kedvező marad, akkor valamivel több külföldi vendégre lehet számítani „– jelentette ki Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke az MTI-nek.

A Balatonhoz érkező vendégek 67-76 százaléka a magyar családok közül kerül ki. A legtöbb külföldi turista Németországból és Ausztriából érkezik, de sok volt a lengyel és az orosz vendég is. Egyre többen jönnek a szomszéd országokból is. Tavaly a Szlovákiából érkező turisták száma 40 százalékkal emelkedett.

Nagy Hajnalka, a Magyar Tenger Kft. utazásszervezéssel foglalkozó marketingvezetője elmondta: az utóbbi néhány napban több vendéget regisztráltak, mint az egész előszezonban. Több külföldi partneriroda valósággal ostromot indított, az ügyfelek több mint 90 százaléka ragaszkodott az aznapi árfolyamon való helyfoglaláshoz. A forint gyengülése következtében 15-20 százalékkal több külföldi vendéget várnak a múlt év hasonló időszakához képest.
A Balatoni Hajózási Zrt.-nél is a szezon jobbrafordulásában bíznak. Gyors forgalomnövekedést regisztráltak a bérvitorlás flottát működtető EastCraft Kft.-nél is.
A Dél-balatoni borházak közül Zsohár Lajos szőlősgyöröki borháztulajdonos is telt házat vár hétvégére.
Az alacsony árak miatt a horvátországi Zágrábból is három csoportot fogadnak, amire pedig az utóbbi években nemigen volt példa.

Az időjárás és a gyenge forint hatására megszűnt a tóparti ingatlanpiac stagnálása. Nem csak érdeklődők, hanem vevők is meglátogatták az itteni ingatlanirodákat. Tóth Sándor siófoki ügyvéd szerint néhány nap alatt megsokszorozódott az ügyletek száma. Legalább fél tucat olyan ingatlant is eladtak, amelyet már évek óta árultak.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Gyenge forint – erős főszezon
Hozzászólások száma: 2 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.