A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-09-09 09:26
Szűcs Ágnes
Gyalogosok kontra vállalkozók
Szeptember l-től – akár tetszik, akár nem - mindenkinek gyalogolnia kell Győr belvárosában, még az ott megszálló turistáknak is. Ugyanis se a belvárosi szállodákhoz, se a panziókhoz nem hajthatnak be a taxisok utasért, és az áruszállító autók is csak meghatározott időben, reggel és este két-két órát vehetik igénybe a belváros útjait.

A győri belvárosba behajtani tilos! Sem a taxisok, sem az ott megszálló turisták nem közlekedhetnek autóval a belvárosban, az áruszállítók is csak reggel 7-től 9-ig, illetve esete 18-tól 20 óráig juthatnak be az ott lévő üzletekhez. Ezért közel 60 vállalkozó írta alá és küldte el tiltakozását Győr Polgármesterének, Borkai Zsoltnak.

A szigorított belvárosi parkolási és behajtási rendelet ellehetetleníti a többtucatnyi belvárosi vállalkozót. A reggeli és az esti 2-2 óra nem minden esetben elengedő az áruszállítás fogadására, ráadásul az áruszállítók nem kapnak behajtást biztosító mágneskártyát.

A vállalkozók külön aggályosnak tartják, hogy a közszolgálatot végző vállalkozók (gáz-, vízszerelők) sem kaptak beléptető kártyát a belvárosban.

 
A petíciót aláíró vállalkozók mindannyian egyetértettek abban, hogy az új rendelet előkészítésében az önkormányzat nem vette figyelembe a belvárosi és az őket kiszolgáló vállalkozók érdekeit, és nem kérte ki a véleményüket sem.

A vállalkozókkal ellentétben Németh Zoltán alpolgármester nem érez a régi és az új rendelet között különbséget. Még akkor sem, ha a behajtási, és ezzel az áruszállítási (átvételi) idő két órával megrövidült.

Véleménye szerint „szokatlan egyeseknek, hogy a rendet most valóban betartjuk, s szigorúan fellépünk azokkal szemben, akik megpróbálnak kibújni a mindenkire vonatkozó rendelet alól. A taxisokkal meglehetősen sok gond volt a belvárosban, ezért nem mehetnek az adott szálloda kapujához. Mindez azt jelenti, hogy Győrben a kényelmet nem lehet pénzzel megvásárolni.”

Németh Zoltán példaként Pécset említette meg, ahol hasonló szabályozás van életben. Azt is elárulta, hogy több magyar és külföldi – Győrhöz hasonló - nagyváros behajtásra vonatkozó tapasztalatait is megvizsgálták.

Kijelentette, hogy az új behajtási rend bevezetése előtt konzultációt folytattak a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, továbbá az új rendelettel a belvárosban élőknek szerettek volna kedvezni,  valamint elérni, hogy napközben minél zavartalanabbul közlekedhessenek a gyalogosok.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Gyalogosok kontra vállalkozók
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.