Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2011-11-14 13:48
mot
Friss adat a végtörlesztésről - jelentett az MNB
Most először adott ki tájékoztatást jegybank a végtörlesztési euróeladási tenderek eredményéről, mégpedig az MNB statisztikai mérlegéről szóló közleményben.

Most először adott ki tájékoztatást jegybank a végtörlesztési euróeladási tenderek eredményéről, mégpedig az MNB statisztikai mérlegéről szóló közleményben. A közleményben többek közt az áll, hogy októberben 69 milliárd forintot fizetett ki a jegybank a végtörlesztéshez kapcsolódó euróeladási tendereken.

 

Az MNB 2011. október 3-án tartotta első, a végtörlesztési programhoz kapcsolódó euroeladási tenderét, és ezt még három további alkalom követte október hónapban. A jegybank ezen a négy tenderen összesen 890 millió eurónyi (262 milliárd forint) ajánlatot fogadott el, és ebből a hónap végéig, a végtörlesztések megvalósulásával párhuzamosan 235 millió euró (69 milliárd forint) került ténylegesen kifizetésre. Ez utóbbi összeg önmagában csökkentette a külföldiekkel szembeni követelések állományát és szűkítette a bankrendszer likviditását - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Mint arról a Napi Gazdaság beszámolt, a PSZÁF adatai szerint október hónapban 29,4 ezer kölcsönt végtörlesztettek a rögzített devizaárfolyamon az adósok, amihez kevesebb mint félezer kiváltó forinthitelt vettek fel. A végtörlesztett kölcsönök teljes értéke aktuális árfolyamon 174,8 milliárd forintot, rögzített árfolyamon 130,6 milliárd forintot tett ki, vagyis a bankrendszer 44,2 milliárd forintot bukott, a végtörlesztők pedig egyenként átlagosan másfélmillió forintot nyertek.

Az MNB  felhívta rá a figyelmet, hogy a pénzügyi válság miatti ingadozások következtében a szezonális igazítás eredményei a szokásosnál több bizonytalanságot hordoznak.

 

Cimkék: bank
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Friss adat a végtörlesztésről - jelentett az MNB
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.