EVA törvény szerinti adózást válaszhat egyéni vállalkozó, és bt, kft egyaránt. Újonnan induló vállalkozás azonban nem választhatja. Minimum két lezárt pénzügyi év után választható. További...
Ajánlott oldalak
2009-12-22 21:54
Majoros-Tóth Orsolya
Folytatódik a kiskereskedelem zuhanórepülése
A hazai kiskereskedelem forgalma tovább csökkent októberben: tavaly októberhez képest 7,5 százalékkal, az előző hónaphoz viszonyítva 0,6 százalékkal költöttek kevesebbet az emberek. – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal gyorstájékoztatójában.

A kereslet visszaesése nem új keletű: Az év eleji mérsékelt csökkenés után a nyári hónapok óta -7 százalék körüli értékeket mér a KSH. 

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi boltok eladási statisztikája októberben 5,5 százalékkal csökkent éves összevetésben. A forgalom csökkenésének vesztesei egyértelműen a kis boltok, mert kevesebb tartalékot tudnak mozgósítani, de a hipermarketek sem jártak sokkal jobban: októberben az összes eladás 91%-át lebonyolító vegyes termékkörű üzletek (hipermarketek, szupermarketek) eladásai itt is 5,5 százalékkal bizonyultak kevesebbnek a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

Majdnem minden üzlettípusban csökkent a forgalom: az iparcikk jellegű vegyeskereskedésekben 25,6, a bútor- háztartáscikk- és építőanyagboltokban pedig 17,7 százalékkal. Az üzemanyag-fogyasztás 1,4 százalékkal volt kevesebb a tavaly októberi adatokhoz képest. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárának véleménye szerint a hazai kiskereskedelmi forgalom huzamosabb időn át marad ezen a szinten, javulás nem várható a közeljövőben.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Folytatódik a kiskereskedelem zuhanórepülése
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.