Alkalmazott betegsége esetén a keresőképtelenség első 15 munkanapja a betegszabadság időszaka, melyre a munkáltató a bér 80%-át fizeti. Ezt ugyanúgy kell bérszámfejteni, mint a fizetést,...
Ajánlott oldalak
2010-09-29 07:19
Szűcs Ágnes
Folyik az Új Széchenyi Terv pályázatainak megalkotása
2011. január 15-én indul útjára az Új Széchenyi Terv, amely hét fejlesztési területre koncentrál. A kormányzat szándéka szerint teljes egészében uniós forrásokból finanszíroznák a programot, amelynek elsődleges célja a kis- és középvállalkozások forráshoz juttatása.

Konkrét fejlesztéspolitikai irányai mellett az új pályázati rendszerrel szembeni elvárásokat is megfogalmaztak, melynek érdekében egy olyan pályázati rendszert szeretnének megtervezni, amely megfelel a pályázók igényeinek, átlátható(,) és egyszerűsége egyaránt szolgálja a hazai és uniós források elosztását, meggyorsítva ezzel a pályázatok elbírálását és a támogatások kifizetését.

A terv szerint Magyarország gazdaságának négy ágazati kitörési pontja van: egyike ezeknek a Gyógyító Magyarország programja, mellyel kapcsolatban konkrét pályázatalkotás folyik.

 

Az első fontos lépés Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár szerint a termál-, gyógy-, és ásványvizek komplex felhasználása, az e területen kiírandó pályázatokban a vállalkozások mellett egyetemi kutatóintézetek, gyógyfürdők is pályázhatnak majd. A legfőbb cél, hogy helyi szinten, helyi márkák építésével fogjanak össze a szektor szereplői, a minőségi egészségipari fejlesztésekhez szükséges kutatások elvégzésével, az evidenciabázis megteremtésével - hangsúlyozta az államtitkár.

A pályázatok első körben az ásványvíztermelés és -palackozás, az egészséges életmód, aktív- és konferenciaturizmus, nemzetközi színvonalú vitorlás- és jachtkikötők területét érintik majd. A cél nem „szanatóriumország” létrehozása, a közvetlen gyógyítás mellett a lelki egészség és a kulturális értékek megőrzését is célul tűzi ki a program az államtitkár szerint, ennek része a vallásturizmus erősítése, tematikus utak - például borutak - meghatározása.

A támogatásokra üzleti célú szálláshelyek is pályázhatnak majd. Az egészségipari együttműködések mellett a kormány ösztönözné a fürdővárosjelleg kialakítását is. Emellett a nem vizes fejlesztések - gyógybarlangok, iszapkezelések - is kiemelt figyelmet kapnak Horváth szerint. A szektor szakképzési rendszerének átalakítása mellett az egészségipari kutatások támogatása is része a programnak.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Folyik az Új Széchenyi Terv pályázatainak megalkotása
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.