A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-10-22 06:00
BDB
Fogyókúrán az APEH
Húz egyet a nadrágszíjon az adóhivatal is, ezentúl nem költ reklámra, nem ad ki céges összesítőt és az Adómanó sem fogja a helyes útra terelni a gyerekeket. A megtakarítással több millió forint marad az APEH zsebében, amit valószínűleg más irányba fognak majd csoportosítani.

Több millió forintot spórol az adóhivatal azzal, hogy az idén nem állított sátrat könnyűzenei rendezvényeken, nem költ reklámokra és plüssbabákra, és gyermekeknek szóló képregényekre sem áldoz. Ebben az évben a legnagyobb vállalkozásokról készült kiadvány sem jelenik meg – jelent meg a napokban a Magyar Nemzet c. lapban.

 

Burillák Attila, az adóhivatal szóvivője azt is elmondta a lapnak, hogy 2010-ben már nem közreműködnek a vállalatok TOP 100-as kiadványának elkészítésében, ami elsősorban a cégek titkolózásának és csak másodsorban az anyagi megfontolásnak köszönhető, ugyanis a legnagyobb vállalatok harmada még a megnevezését sem árulja el, addig pedig felesleges kötetet kiadni.

A kiadványok költségén az APEH és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) osztozott eddig, általában ötven-ötven százalékban. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Dunai Péter, az MKIK főtitkára az adóhivatal döntése ellenére is bízik abban, hogy a Top 100-as kötet a jövőben még megjelenhet, és ettől egyébként az APEH sem zárkózott el.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Fogyókúrán az APEH
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.