A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2010-11-09 08:28
RogÁ
Fiatal Vállalkozók Hete
Harmadik alkalommal, 2010. november 15. és 21. között rendezik meg Magyarországon a Fiatal Vállalkozók Heté-t, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) szervezésében.

2010. november 15. és 21. között ismét megrendezik a világ száz országában, 40.000 eseménnyel és tízmillió résztvevővel a Fiatal Vállalkozók Hetét (Global Entrepreneurship Week).

Ez alatt a hat nap alatt minden vállalkozó kedvű, aktív fiatal számára lehetőség nyílik megismerni a gazdasági élet kínálta lehetőségeket. Találkozhatnak egymással, valamint olyan sikeres gazdasági szereplőkkel, akik megfelelő tanácsokkal és inspirációval tudnak szolgálni az új vállalkozásokat illetően.

Magyarországon a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) immár harmadik alkalommal nyújt segítő kezet a vállalkozó és a vállalkozó kedvű fiatalok számára, hogy minél nagyobb, a gyakorlatban is használható tudásra tegyenek szert és közben hasznos kapcsolatokat alakíthassanak ki az üzleti élet meghatározó szereplőivel a Fiatal Vállalkozók Hete 2010 budapesti és vidéki helyszínein.

 

A Global Entrepreneurship Week (GEW) mozgalom Angliában és az USA-ban már több éves múltra tekint vissza. A Fiatal Vállalkozók Hete rendezvényei azoknak a 14 és 35 év közötti fiataloknak szólnak, akik már meglévő vállalkozással rendelkeznek vagy a terveikben szerepel egy új vállalkozás felépítése, ugyanakkor remek tájékozódási lehetőséget biztosítanak a programok azon fiatalok számára is, akik csak érdeklődnek a gazdasági élet iránt.

2009-ben az egész világon a magyarok kaptak legkevésbé kedvet az új vállalkozások létrehozásához. Nálunk láttak a legkevesebben (tízből négyen) jó karrierlehetőséget a cégalapításban. E pesszimista vállalkozói hozzáálláson szeretne a FIVOSZ változtatni, miközben összeköti a ma és a jövő vállalkozóit, így biztosítva országunk gazdaságának fenntartható stabilitását. Az Fiatal Vállalkozók Hete változást hoz mind az oktatásban, mind a hétköznapi életben. Megváltoztatja azt a helytelen mentalitást, amely szerint aki önálló vállalkozásba kezd, sikertelenségre van ítélve. Az érdekképviselet mellett a FIVOSZ tevékenysége elsődlegesen egy új vállalkozói generáció felnevelésére, azaz a sikeres gazdasági utánpótlás-nevelésre és a mentorálására összpontosít.

A FIVOSZ elmúlt években tanúsított eredményei alapján megkapta a Kaufmann Foundationtől a kizárólagos jogokat Magyarországra a Global Entrepreneurship Week, azaz a Fiatal Vállalkozók Hete szervezésére.

A Fiatal Vállalkozók Hetének budapesti és vidéki tematikus napjai: a Global Energy Zöld Vállalkozások napja, Pénzügyi Intelligencia nap, az Innováció napja, a Női Vállalkozók és a Középiskolások napja, valamint az Új Lehetőségek az Innovációban és a Gazdaságpolitikában c. konferencia.

Többek között szó esik majd a nők hátrányos helyzetéről a gazdasági, vállalkozói életben, az innováció szerepéről a piacról való kiszorulás elkerülésében és a vállalatok környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalásáról is.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információt a Vállalkozók Hetéről és a jelentkezés feltételeiről ITT találnak az érdeklődők.

 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Fiatal Vállalkozók Hete
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.