Jövedéki adó hatálya alá tartozó termékek a következők az ásványolaj, alkoholtermék, sör, bor, pezsgő, köztes alkoholtermék, dohánygyártmány. Az adót a termékek importálásának időpontjában vagy...
Ajánlott oldalak
www.vilagkiallitas.hu
Fenntartható pavilon a Shanghai Világkiállításra
A Mailitis A.I.I.M. lett építész iroda megkezdte a munkálatokat a 2010 – es Shanghai Világkiállításra szánt lett pavilonon. Az épület homlokzatán a természet különböző jegyeit: az erdőket, a tengert, a földet, az eget és a szelet jelenítik meg.

A pavilon a lett kultúra bemutatása mellett azokat a technológiai újdonságokat és intézkedéseket is a látogatók elé tárja, amelyeket a környezetvédelem területén tett meg az észak – európai ország.

A pavilon homlokzata százezer színes, átlátszó, a szélben lengedező műanyag lapocskából áll, így teremtve dinamikus hatást.

A pavilon fénypontja egy szélcsatorna lesz, ahol a kiválasztott látogatók megismerhetik a repülés élményét. Az ezer négyzetméter területű épület egy AERODIUM szélcsatornának ad helyet, amelyben a szerencsés vendégek lehetőséget kapnak egy ingyenes repülésre a függőleges csatornában.

Emellett filmeket és egyéb audiovizuális látványelemeket is bemutatnak a pavilonban elhelyezett kivetítőkön.

Három szélturbinát a pavilon tetején állítanak fel. Ezeket egy profi akrobata csapat mozgatására használják majd húsz méterrel a pavilon felett, az éjszakai égbolton.

Sebastian J. írása az archdaily.com-on. Magyar fordítás: www.vilagkiallitas.hu.

Cimkék: Shanghai 2010
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Fenntartható pavilon a Shanghai Világkiállításra
Hozzászólások száma: 2 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.