Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2010-03-12 07:09
Szűcs Ágnes
FeltüNŐ sikerek a nőknek
Fodrászat, könyvelőiroda, virágüzlet – a közvélemény szerinti tipikus női vállalkozások. Ma már mindenki előtt nyitva áll a lehetőség egy vállalkozás elindítására. De vajon tudnak-e élni a magyar nők ezzel a lehetőséggel? Kérdezi a Lifelong Learning Magyar Alapítvány.

A hatalom döntéshozatala, a felső vezetői réteg nagyobb száma a férfiak erőfölényét mutatja, ugyanakkor egyre növekvő mértékben vannak jelen a nők a gazdasági életben.  Az elmúlt évtizedekben megváltozott a nők munkavállalási motiváltsága is. Régebben elsősorban a kétkeresős családmodell kényszere vitte rá őket a munkába járásra, és ez még mindig elsődleges –és szükségszerű- hazánkban, viszont kezd előtérbe kerülni a nők önmegvalósítási, karrierépítési vágya is.

A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány egy ingyenesen igénybe vehető, komplex képzési programot indít: FeltüNŐ Siker néven. A Projekt célja, hogy szakmai, vállalkozási ismeretekkel, gyakorlati támogatással ösztönözze a nőket vállalkozás beindítására. A program gazdaságélénkítő hatása abban áll, hogy a reménybeli üzletasszonyok szaktudásuknak és a női „know-how”-nak köszönhetően új szektorokban és régiókban jelenhetnek meg. A háromnapos képzésen kiegészítésként a hallgatók kapnak egy vállalkozási ismereteket nyújtó kézikönyvet is, amit később is haszonnal forgathatnak. A tanfolyam anyaga: pénzügyi, vezetői, marketing, Hr, Pr kommunikációs és jogi ismeretek. A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány célja az élethosszig tartó tanulás keretében – képzések, oktatások és tanácsadások támogatása. Az alapítvány neve, a „Lifelong learning” kifejezés is az élethosszig tartó önoktató, önképző képesség fejlődésének elősegítését jelenti.  Akinek felkeltette az érdeklődését a három napos, ingyenes tanfolyam, az a http://www.feltunosiker.hu című weblapon többet is megtudhat a programról.

http://www.lifelonglearning.hu/

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : FeltüNŐ sikerek a nőknek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.