A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-12-14 08:14
BDB
Fellélegzik a munkaerőpiac
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamra Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete több mint hétezer vállalkozás tekintetében végzett felméréséből kiderült, hogy a cégek többsége tervez munkaerő-bővítést a 2011-es évben, ami a válságból való egyértelmű kilábalás első jele.

Pozitív tendenciák mutatkoznak a munkaerőpiacon, az üzleti szektor túljutott a válságon, amit mutat az is, hogy 2011-ben tizenöt százalékkal többen terveznek létszámbővítést, mint csökkentést – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke december 8-án budapesti sajtótájékoztatóján.

A felmérés több mint hétezer vállalkozást kérdezett meg szeptember 5-e és október 22-e közötti időszakban, melyek közül elsősorban az exportra termelő, többnyire külföldi tulajdonban lévő vállalkozások terveznek létszámbővítést, de optimista válaszokat adtak a megkérdezett kis- és középvállalkozások is.

 

Parragh László rámutatott arra is, hogy elsősorban a szakképzettek és diplomások iránti kereslet növekszik majd leginkább 2011-ben. Míg az előbbi esetben 16 százalékos, utóbbinál 12 százalékos foglalkoztatási növekedésre lehet számítani.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára elmondta, hogy az erőforrásokat a foglalkoztatás bővítésére kell összpontosítani. Az elkövetkezendő időszakban a kis- és középvállalkozások erősítése kerül majd előtérbe, hiszen e tekintetben a kisebb cégek fontos szerepet játszanak.

Amennyiben konkrét intézkedések is történnek a kkv-k foglalkoztatási hajlandóságának előmozdítására, talán az az államról kialakított negatív vélemény és bírálat is némileg enyhül, mely korábbi cikkünk tanulsága szerint górcső alá veszi a kormány és a kisvállalkozások jelenlegi együttműködését.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Fellélegzik a munkaerőpiac
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.