Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2010-10-26 12:38
BDB
Fellélegezhetünk! Még van idő…
Magyarországon szinte alig van olyan kis- és középvállalkozás, ami nem rendelkezik autóval. A versenyképességhez és az cég megfelelő irányításához a mobilitás szinte elengedhetetlenné vált, hiszen ez az ország egész területére kiterjedő üzletkötési lehetőséget kínál. A vállalkozások működési költsége azonban igen magas, mindenki ott spórol, ahol tud.

Jelenleg az egyik legnagyobb lehetőségként a takarékosságra a biztosítóváltás kínálkozik, hiszen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és a casco idei kampánya alig pár nap múlva kezdődik. Ezt az aktualitást megragadva most néhány jó tanáccsal szeretnénk szolgálni a sikeres.hu olvasóinak, hogy egy esetleges biztosítóváltás valóban a takarékoskodás jegyében történjen.

 

Alkusz vagy nem alkusz?

A 2010-es váltási időszakban a 1,5 millió autótulajdonos döntött a biztosítóváltás mellett és harmaduk alkuszcéget bízott meg az ügyintézéssel. Az utóbbi magas szám elérésében az egyszerű és gyors online díjszámítás mellett az is közrejátszott, hogy az autósok számos extra kedvezményt igénybe vehetnek, melyekkel tovább csökkenek a biztosítási költségeik, és amelyeket a személyes ügyintézés alkalmával már nem érvényesíthetnek (pl.: online kedvezmény). Az is fontos tényező, hogy az ügyintézés a lehető legkényelmesebben zajlik, tulajdonképpen az adatok megadásán túl a gépjármű-tulajdonosokra semmilyen plusz teher nem járul, mindössze az aláírt megbízást kell postán, e-mailen vagy faxon visszajuttatni az alkusz céghez.

 

Csak azért se!

Sokan döntenek úgy, hogy a megszokott biztosítójukat még abban az esetben sem váltják le, ha esetleg egy másik jóval kedvezőbb díjjal számol. Fontos tudni, hogy még így is jelentős összegeket spórolhatnak meg a tulajdonosok, hiszen az esetek többségében akkor is megtakarításokhoz jutnak, ha 2010-ben újrakötéssel ismét a régi biztosítójukat választják. Ugyan tényleges biztosítóváltás nem történik, viszont a szerződés újrakötésével ugyanazokat a kedvezményeket érvényesíthetik, mint a teljesen új ügyfelek.

 

Utolsó lehetőség?

A 2010. január 1-jén hatályba lépett kötelező biztosítási törvény értelmében idén már nem minden gépjármű esetében egységes a váltási időszak, mégis az utolsó nagy váltási lehetőség ennek ellenére erre az időszakra tehető, hiszen a 2010-es alacsony számú új és használtautó-eladás miatt arányaiban kevés autós esik ki a novemberi váltási hónapból. Náluk, vagyis a január 1-jét követő kockázatviselési kezdettel megkötött szerződések esetében a biztosítási évforduló pontosan egy év múlva lesz. A díjszámítást ennek ellenére ajánlott elvégezni tájékozódási jelleggel, hiszen az eddigi cm3 alapú kategóriát kW alapú besorolás váltja fel.

 

A biztosítók október 30-án hozzák nyilvánosságra díjaikat. Erről az elsők között értesülhet, ha ITT regisztrál, sőt még egy nyereményjátékon is részt vehet. Ezt követően a díjkalkuláció és akár a szerződéskötés is szinte azonnal megtörténhet a biztositok.hu alkuszon keresztül, ahol esetlegesen felmerülő kérdéseire is személyre szabott választ kaphat biztosítási szakértőktől.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Fellélegezhetünk! Még van idő…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.