A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-05-05 10:55
BDB
Félkarú rabló, Black Jack és társai
– avagy a kisvendéglátóhelyek extra bevétele. Gyakori, hogy a vendéglátóhelyek bevételeik növelése céljából nyerőgépeket, játék automatákat is felállítanak a tulajdonosok, ezek üzemeltetése azonban egyre inkább nehézségekbe ütközik.

Az adóterhek és a recesszió is rányomta bélyegét ezekre a vállalkozásokra, de pár napja újabb szigorításokkal is szembe kellett nézniük. A 2010. május 1-jén hatályba lépő pókertörvény tovább mélyítette a szakadékot a szerencsejátékot kedvelők, a játéktermek és a törvényhozás között. Az eddig nem szabályozott pókerezés most törvényi kereteket kapott, viszont az abban foglaltak megosztják a játékos társadalmat. Szigorú szabályok vonatkoznak ugyanis ezentúl a játéktermekre és kártyaklubokra, hiszen korlátozott asztalszámmal, meghatározott tétekkel és csak a szabályoknak megfelelő helyszínen szervezhetnek játékokat. Ezzel együtt a kisebb vendéglátóhelyeken, kirándulásokon és családi rendezvényeken, aprópénzért játszott póker is szabályellenessé vált és ezentúl büntethető.


 

A problémák nem új keletűek. A játékszervező kisvállalkozások és a velük kapcsolatban álló vendéglátóhelyek egyrészt a gazdasági válság, másrészt a növekvő adóterhek hatására egyre kevésbé tudták magukat fenntartani. 2005-ben az automaták tételes adójának megemelése a legnagyobb hatást azokra a vendéglátóegységekre gyakorolta, melyek bevételeiknek nagyobb részét a játékgépek tették ki. A játéktermek bizonyos százaléka csőd közelbe került, számuk évről évre csökkent.

Az iparágat sújtó hatások mellett azonban azt is meg kell említeni, hogy a gazdasági válság nem csak ezen ágazatot érintette, hanem mindenkit. Ahogy a vállalkozások, úgy az emberek is egyre inkább csak a legszükségesebb dolgok megvásárlására törekedtek, extra kiadásokat már nem tudtak beiktatni a költségvetésükbe, ezzel együtt egyre kevesebb pénz jutott szórakozásra is. A vendéglátóhelyek és játéktermek bevételkiesésében ennek is óriási szerep jutott.

A kisvendéglátóhelyek extra bevételét képező játékgépek térhódítása egyre jobban leáldozóban van, helyüket az online játékok, online casinók veszik át, hiszen az internet közelsége egy szűk réteget kivéve már természetesnek mondható. Ugyan az állam a játékgépek csökkenésével csökkenő adóbevételekre is számíthat, ezek azonban csak elenyésző részét képezik a költségvetésnek, így kevesebb hangsúly is helyeződik rájuk. A nagyobb problémát a komolyabb méreteket öltött játéktermek okozhatják, hiszen a szigorú szabályozás a nemzetközi forgalom csökkenését is maga után vonhatja. Erről azonban még korai beszélnünk, hiszen a szabályozás csak pár napja lépett életbe…

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Félkarú rabló, Black Jack és társai
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.