Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2010-04-09 07:08
Szűcs Ágnes
Felemás gazdaságélénkítés
"A gazdaság élénkítésére szánt 1.400 milliárd forintos kormányzati támogatásnak nem volt hatása a gazdaság fellendítésére. Az uniós források nem a felzárkózást, technológiai fejlesztést szolgálják annak ellenére, hogy Magyarország élen jár az uniós források felhasználásában, de azok gazdaságélénkítő hatása nem érzékelhető" – nyilatkozta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Parragh László véleménye szerint meg kellene duplázni a Gazdaságfejlesztés Operatív Program (GOP) forrásait a 2007-2013 közötti időszak egészére. Az elmúlt évben átcsoportosított 111 milliárd forint nem növeli a gazdaság fejlődésének lehetőségeit. Nyilatkozatában emlékeztetett, hogy 2008-ban ötpárti egyetértés született építőipari gondjaink sürgős kezelésére. Mégis az építőipari megrendelésből adódott 1.800 milliárd forintból alig jutott valami az ágazat számára.

A kamara elnöke szerint az uniós forrásoknak a felzárkózást, a technológia fejlesztést, a gazdaságélénkítést kellene szolgálniuk, ennek érdekében a jövőben változtatni kell a forrásfelhasználás szerkezetén, a pályázati rendszeren és az intézményi struktúrán.

Parragh László biztatónak értékelte, hogy a 2010-es januári adatok szerint 5,5 százalékkal nőtt az ipari termelés és 13%-kal bővült az export az előző év azonos időszakához képest. Továbbra is elmaradtak azonban a strukturális reformok. Az iparkamara elnöke kijelentette, hogy felemás módon teljesültek a célok. Az élénkítő csomag ellenére sem sikerült a gazdaság dinamizálása, ugyanakkor jelentős lépéseket tett az ország hitelességének helyreállításában. Parragh László mindenképpen elismerésre méltónak tartja a költségvetés egyensúlyának helyreállítására tett törekvéseket, de szerinte ezek olyan eszközökkel történtek, amelyek nem tarthatóak fenn a jövőben.

Cimkék: iparkamara
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Felemás gazdaságélénkítés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.