A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-09-29 07:12
BDB
Feleannyi jogszabály, feleannyi ügyintézési határidő – videóval!
A közigazgatási hatósági eljárásoknál két út lehetséges: vagy gyökeres változtatások lépnek életbe, vagy a jelenlegi rendszerből aknázzák ki azokat a tartalékokat, melyek lehetővé teszik a gyorsabb ügyintézést. Hogy melyik a járhatóbb út, az még a jövő titka, de egy biztos: változás várható, mely a remények szerint mindenképpen pozitív irányba mutat az ágazatban tevékenykedőknek.

A III. Magyar Vidék Napja rendezvény ugyan péntek este bezárta kapuit, de útravalóul még a tarisznyákba pakolt néhány megvalósulásra váró tervet, reményt és biztatást. V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár a rendezvény sajtótájékoztatóján a közigazgatási hatósági eljárás tervezett irányvonalairól beszélt.

A lehetőségek között két járható út is van: az egyik a gyökeres változtatások felé mutat irányt, míg a másik a már meglévő szabályozások kiaknázatlan lehetőségeit tárja fel, hiszen ebben vannak még olyan tartalékok, melyek lehetővé teszik például a gyorsabb ügyintézést. A kitűzött cél nem csekély: minimum a kérelmi kezelési időszak megfelezése.


Az eddigi eljárások sarkalatos pontja a mérlegelési lehetőség elmulasztása, hiszen ezt jóformán egyáltalán nem alkalmazták a pályázatok kiírói. Az államtitkár többek között ezt említette meg az eddigi rend alapjául szolgáló közigazgatási hatósági eljárások egyik kihasználatlan lehetőségeként.

A cél már világos, az eddig vezető út pedig még egyelőre nem ismert, több lehetőséget is rejt, az azonban biztos, hogy az eljárási idő lerövidüléséhez ragaszkodnak. Így érhető el az is, hogy a pályázók nem szenvednek késedelmet attól, hogy idén már nem kerülnek kiírásra újabb pályázatok. A következő évben a lemaradás könnyen behozható, hiszen jelentősen gyorsabb elbírálási idővel lehet majd számolni.

A sajtótájékoztatón Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azt is elárulta a jelenlévőknek, hogy az állami kasszában mintegy 150 milliárd forint még maradt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból és további 100-150 milliárd a még ki nem fizetett vagy különböző okokból meghiúsult pályázatokból, melyet elsősorban a kis- és középvállalkozások, illetve családi gazdaságok támogatására szánnak.

 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Feleannyi jogszabály, feleannyi ügyintézési határidő – videóval!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.