Az adójóváírás az adóalap-kiegészítéssel növelt bérjövedelem 17 százaléka, legfeljebb havi 15.100 Ft. A jogosultsági határ évi 3.188.000 Ft, e fölött az adójóváírás csökkentett mértékben vehető...
Ajánlott oldalak
2011-05-20 06:52
BDB
Fél év a sikertörténetig – magyar foglalkoztatás pro és kontra
A legfrissebb magyar gazdasági adatok biztatóak Európa számára, legalábbis erről számolt be Orbán Viktor Brüsszelben, ahol egy gazdasági konferencia díszvendégeként vett részt. Véleményét azonban több ponton is támadhatónak ítélik, lássuk mindezt pro és kontra…

Brüsszelben május 18-án tartottak gazdasági konferenciát, ahol Európa világgazdasági szerepéről vitázhattak a résztvevők. A miniszterelnök a kétórás eszmecserét követően elégedettséggel számolt be az eseményről:

"Örülök annak, hogy ismét egy olyan európai fórumnak lehetett Magyarország a fő vendége, amely méltányolta, elismerte, sőt talán még túl is dicsérte a magyar elnökség, tehát Magyarország teljesítményét”.

A konferencián a politikus a legfrissebb statisztikai adatokat is megosztotta a résztvevőkkel és kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban a magyar gazdaság javuló tendenciát mutatott. A legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint 18-20 ezerrel dolgoznak többen ma, mint egy évvel korábban. „Jó reményünk van arra, hogy a magyar gazdaság fél év múlva egy sikertörténet lesz az egész Európai Unió számára” – összegezte.

Az állításokat az ellenzéki oldalon már jó előre megkérdőjelezték: „150 dolgozót bocsátottak el Ócsán, szakszervezeti berkekben pedig már napok óta terjed a hír, miszerint közel 1000 munkavállaló lábára készülnek útilaput kötni a MÁV-nál. Hogyan és miből lesz itt egymillió új, adófizető munkahely, ha a kormányzat még a jelenlegiek megtartásában is kudarcot vall? Mindeközben folyamatosan romlik a munkavállalók helyzete, hiszen az igazságtalan, egykulcsos adórendszer, vagy éppen a táppénz és a munkanélküli ellátás drasztikus csökkentése az aktív korúak egzisztenciálisan legkiszolgáltatottabb rétegét érintik hátrányosan” – áll abban az  Országos Sajtószolgálatnak május 16-án eljuttatott közleményben, melyben Török Zsolt (MSZP) szóvivő kitért arra is, hogy a véleményük szerint létrejött gazdasági-szociális válságot mielőbb meg kell akadályozni.

Az ellenzéki és kormányoldal véleménye eltérő a kialakult foglalkoztatási és gazdasági helyzetről, a pontos válaszokat azonban az idő adja majd meg: a jelenlegi változások hatása hosszabb távon fog megmutatkozni, akár pro, akár kontra.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Fél év a sikertörténetig – magyar foglalkoztatás pro és kontra
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.