Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (EKHO) szóló 2005. évi CXX. törvény 2006. január 1-jén lépett hatályba. Ki választhatja az EKHO-t? Munkaviszonyban alkalmazott magánszemély,...
Ajánlott oldalak
2010-11-26 08:45
BDB
Feketelistás vállalkozások
Ismét elkészült az a feketelista, mely a legnagyobb adótartozást felhalmozó cégeket állítja rangsorba. A cseppet sem dicsőséges listán jelenleg 22 olyan vállalkozás szerepel, melynek tartozása meghaladja az egymilliárd forintot, további 446 cég pedig több mint 100 milliós adóhátralékkal rendelkezik, az adóhiánnyal járó jogkövetkezményeket (késedelmi pótlék, adóbírság, mulasztási bírság) nem is említve.

A feketelista.hu ismét közzétette azoknak a vállalkozásoknak a rangsorát, akik tetemes adótartozással rendelkeznek, ezek közül 22-nek milliárdos nagyságrendű hátralékkal kell számolni. A toplistás cégek között többségében fővárosi illetékességűek kerültek, az első tíz helyen mindössze kettő vidéki szerepel.

 

A feketelistán szinte kizárólag korlátolt felelősségű társaságok kaptak helyet, a 100 millió forintos vagy e feletti adóhiánnyal nyilvántartott 446 vállalkozás között is mindössze csak két részvénytársaság szerepel. Szinte valamennyien a kereskedelmi és szolgáltató szektorhoz köthetők, mindössze néhány fejlesztési és tanácsadó, építőipari, illetve fuvarozótársaság akad közöttük.

A közzétett felsorolás érdekességén túl a többi vállalkozás szemszögéből hatalmas informatív értékkel is bír. „Az üzleti élet szereplői számára egyértelműen hasznos és tanulságos nyomon követni a feketelista.hu-n szereplő adatokat, mivel olyan információkhoz juthatnak a partnereikről, amelyek birtokában körültekintőbb és megalapozottabb döntéseket hozhatnak. Az adóhiányok mellett tíz további más állami nyilvántartás kerül összesítésre a feketelista.hu honlapon, ahol egyetlen kattintással ellenőrizhető, hogy a kiszemelt partnerről van-e valamilyen információ. A honlap az adószám alapján egyesíti a cégekre vonatkozó állami nyilvántartások adatait, így azonnal kideríthető, hogy egy-egy cég ellen folyt-e/folyik-e például adóvégrehajtás vagy munkaügyi eljárás, esetleges adótartozásai révén pedig következtetni lehet például pénzügyi helyzetére is. A szerződés aláírása előtt így olyan információkhoz lehet jutni, amelyek döntőek lehetnek” – tájékoztatta a tozsdeforum.hu-t Iklódi András, a feketelista.hu főszerkesztője.

Az első 100 helyen szereplő adóhiányos cég nyilvántartását ITT tekinthetik meg az érdeklődők.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Feketelistás vállalkozások
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.